Bioderma Srbija | Micelarna voda

Allez au contenu Allez à la navigation

Micelarna voda

Upoznajte kožu da biste je lakše negovali

Share
Nastala u laboratoriji BIODERMA 1991. godine, micelarna voda predstavlja revolucionarni proizvod za skidanje šminke i svakodnevnu higijenu kože. Danas se u svetu svake 3 sekunde proda jedna bočica Sensibio H20. Ona predstavlja idealnu alternativu za mleko i tonik za skidanje šminke. Micelarni rastvori BIODERMA u osnovi imaju tehnologiju micela, ali ih ostali činioci i jedinstvena formula čine apsolutno jedinstvenim.
 
Rezime
  1. Čemu služi micelarna voda?
  2. Šta su to micele?
  3. Kako praviti razliku između više vrsta micelarnih voda?
  4. U čemu se micelarna voda razlikuje od obične vode?
  5. Zašto postoji više formula micelranih voda ?

Čemu služi micelarna voda?

Micelarna voda ima sposobnost da eliminiše svaki trag šminke, sebuma i različitih nečistoća, a da pritom ne vrši agresivan uticaj na kožu, niti skida gornji sloj kože i sve to jednim brisanjem. Savršeno prilagođena za svakodnevnu higijenu, micelarna voda se koristi ujutru i uveče za nežno čišćenje kože, uz poštovanje i najosetljivijeg epidermisa.

Šta su to micele?

Micela je složena struktura nejonskih, nežnih surfaktanata ( sredstva za pranje )  koji imaju oblik nevidljivih mikrosfera. Micele imaju dva pola, jedan je hidrofilni koji se rastvara u vodi, a drugi je lipofilni koji privlači masne materije, koje nisu kompatibilne sa vodom. Ova dvostruka težnja i ka vodi i ka mastima im omogućava da privuku nečistoće svih vrsta i da ih vežu za tupfer. Micele, dakle, imaju sposobnost  da eliminišu spoljne ostatke ( šminka, nečistoće iz  zagađenog  vazduha... ) kao i nečistoće koje su vezane za prirodno funkcionisanje kože ( sebum, znojenje, deskvamacija) 
 

Kako praviti razliku između više vrsta micelarnih voda?

Savetovani od strane dermatologa, korišćeni od strane profesionalnih šminkera, micelarni rastvori Laboratorije BIODERMA ostaju apsolutno bez premca jer se baziraju na strogo izabranim sastojcima:
  • specifični estar masne kiseline, ester glicerola, biomimetička aktivna supstanca, jako slična strukturi kože. Upravo zbog ovih svojstava micelarne vode BIODERMA garantuju izuzetno visok nivo tolerancije, čak i u slučaju osetljive kože.
  • pročišćenja voda sa jedinstvenom fiziološkom ph vrednošću, najsigurnija voda koja nudi najviši nivo hemijske i mikrobiološke čistoće. Eto, zašto nije potrebno ispirati lice posle nanošenja micelarnog rastvora.
Bez alkohola, bez parabena, hipoalergijske, one se savršeno slažu sa kožom, čuvajući njen hidrolipidni film.
 

U čemu se micelarna voda razlikuje od obične vode?

Voda sa slavine sadrži kalcijum i hlor koji su potencijalno iritantni za kožu. Termalne vode nemaju moć čišćenja. Njihov sastav može da se razlikuje zavisno od perioda godine, regije ...
 

Zašto postoji više formula micelranih voda ?

Da bi omogućila savršenu toleranciju za svaki tip kože, Laboratorija Bioderma je izumela specijalne formule micelarnih rastvora u zavisnosti od potreba svakog tipa kože : osetljiva, netolerantna, masna, koža beba ...