Bioderma Srbija | Koji je Vaš HYDRABIO?

Allez au contenu Allez à la navigation

10 Novembar 2016

Koji je Vaš HYDRABIO?

Hydrabio, korak ka savršenoj hidrataciji

Inspirisana kožom, Bioderma je otkrila način njene dubinske hidratacije

Koža je jaka. Koža je i osetljiva. Ona nas obavija, štiti od isušivanja naš organizam, zaceljuje naše rane. Bioderma je posvećena biologiji kože i otkrivanju mehanizama njenog rada, kako bi joj najbolje pomogla kada njene prirodne funkcije zataje.

Posmatranje prirodnih mehanizama kojima se koža hidrira, dovelo je do nove dimenzije hidratacije. Iskušavajući granice bezbednog uticaja na dermatološke procese, stvorena je Hydrabio linija, za ženu koja zahteva izuzetnu hidrataciju i dugoročno blistavu kožu, uz novi osećaj uživanja prilikom nege.

Kako voda kruži kožom?

Tri osnovna mehanizma pokreću cirkulaciju vode i njenu distribuciju kroz slojeve kože; u dermu preko akvaporina, zadržavanje vode u epidermu posredstvom prirodnog vlažećeg faktora (NMF), dok lipidi na površini kože, kao deo hidrolipidnog sloja, sprečavaju isparavanje vode sa površine.

Šta tu radi AQUAGENIUM?

Bioderma je znala da su istinski genijalni postupci upravo oni koji imitiraju prirodne procese u koži i  tako je nastao patent AQUAGENIUM® .

Aqugenium® stimuliše sintezu akvaporina i lipida koji vezuju korneocite i omogućuje prirodnom vlažećem faktoru kože da nesmetano obavlja svoju funkciju.  

Kako krema imitira kožu?

Biodermini istraživači su otišli korak dalje i u strukturi kreme razvili jedinstvenu, lamelarnu emulziju: poseban sistem emulzifikacije (vezivanja vodenih i uljnih komponenti) omogućuje slojevitost sličnu onoj u strukturama kože.

Strukture organizovane u lipidne slojeve nalik su lipidima na površini kože.  Ova sličnost sa strukturama u koži omogućava popunjavanje hidrolipidnog filma, kako bi se obezbedilo čuvanje rezervi vode i omogućilo aktivnim supstancama prodiranje u kožu.

Ova fiziološka emulzija pruža više mogućnosti za delovanje aktivnih supstanci  HYDRABIO AQUAGENIUM®  patenta: ekstraktu semena jabuke i vitaminu PP da deluju u dubljim slojevima, na bolje definisan i efikasniji način, kako bi reaktivirali prirodne procese hidratacije i podstakli cirkulaciju vode među ćelijama.

Šta da očekujete od Hydrabio linije?

Kada je zaštitna barijera kože zdrava i očuvana, koža je savršeno hidrirana, a njena površina meka i ravnomerno odbija svetlost. Ovo su dva ključna uslova za blistavu kožu, svetlu i svežu.

Da bi obezbedila ovu, gotovo savršenu kožu za vas, Bioderma je dodala svojoj ultra-hidratantnoj formuli dva aktivna sastojka za blistavost:

- Za instant efekat blistavosti tu su puderaste čestice koje reflektuju svetlost i kreiraju baršunastu završnicu na površini.

- Za dugoročne rezultate, tu je precizno odmerena količina salicilne kiseline koja aktivira obnavljanje ćelija bez iritacije kože i obezbeđuje vidljiv rezultat u roku od 28 dana.

Koji je vaš Hydrabio?

U okviru linije su preparati različitih tekstura za različite potrebe kože.

- Hydrabio Gel-krema lake teksture za mešovitu ka masnoj koži

- Hydrabio Krema bogate teksture za suvu kožu 

- Hydrabio Perfecteur SPF 30 - puderasta krema, za ujednačavanje izgleda kože, blistavost, hidrataciju i zaštitu od sunca.

- Hydrabio Serum- Intenzivna hidratacija za sve tipove kože

Bioderma Hydrabio H2O

Svojoj liniji čuvenih micelarnih voda Bioderma je dodala i Hydrabio H2O micelarnu vodu, za nežno čišćenje i skidanje šminke sa osetljive, dehidrirane kože.

Bioderma inspirisana vama...

Koža inspiriše Biodermu da pronađe biološka rešenja koja čuvaju zdravlje i lepotu kože na dugoročan način. Hydrabio je deo te inspiracije.