Bioderma Srbija | Inovacijei istraživanja

Allez au contenu Allez à la navigation

 • Biologija u službi dermatologije

  U srcu Bioderma laboratorije, Centar za istraživanje i razvoj ulaže sve napore da kontinuirano ostane na čelu naučnog znanja u oblasti biologiije i dermatologije. Nakon dugogodišnje saradnje sa najpriznatijim međunarodnim medicinskim stručnjacima BIODERMA je postala jedan od ključnih faktora i igra presudnu ulogu u implementaciji naučnih otkrića kada je reč o bolestima kože. Saradnja sa istraživačima i lekarima  se sprovodi u svim fazama razvoja proizvoda.

 • Uvek napredna biologija

  Misija BIODERME je uvek bila bolje razumevanje kože, a posebno razumevanje funkcionisanja zdrave kože u cilju otkrivanja načina da se povrati ravnoteža onoj koži koja to nije. I zaista, samo prava ekspertiza u biologiji nastoji da razume uzroke pre nego što počne da leči posledice.  Osim toga, BIODERMA timovi vredno i blisko sarađuju sa nacionalnim i međunarodnim naučnicima i laboratorijama sa najnaprednijom ekspertizom kada je reč o biologiji kože. Neprestani rad na fundamentalnim istraživanjima obezbeđuje ključ za bolje razumevanje uzroka poremećene ravnoteže kože i utire put dermatološkim inovacijama.

 • Ispunjavanje dermatoloških očekivanja

  U prošlosti, BIODERMA se uvek oslanjala na klinička istraživanja kako bi razvijala inovacije u svojim proizvodima, i ovo važi i danas. Naš najvažniji izvor informacija, dermatolozi, unapređuju BIODERMA istraživanja ukazujući na probleme kože i zahtevajući nove odgovore. Zatim se partnerstvo nastavlja kroz procese inovacije kako bi se potvrdila bezbednost i efikasnost svakog novog proizvoda. Kliničko testiranje u bolnicama uzima sve aspekte u obzir, od tolerancije do najadekvatnije formulacije. Laboratorija BIODERMA često objavljuje naučne i kliničke studije zajedno sa najpriznatijim međunarodnim laboratorijama.

 • Bioderma patenti

  Napredak u znanju biologije kože predvodi istraživački rad laboratorijskih timova čiji rezultat su BIODERMA patenti koji obezbeđuju efikasna rešenja za različite probleme kože. BIODERMA patenti nisu "uklesani u kamenu": oni se konstantno menjaju da bi ostali u koraku sa poslednjim dostignućima u biologiji kože i tako zadovoljili potrebe dermatologa i očekivanja pacijenata.

 • Velike Bioderma inovacije

  1977: Nodé – šampon bez deterdženta

  Po prvi put, šampon poštuje fiziološku ravnotežu korena dlake i čuva biološke karakteristike hidrolipidnog sloja kose. Kao rezultat, kosa je čista i zaštićena a koža glave nije iziritirana.

  1991: Sensibio H2O - Micelarna voda

  Ovo je prva i jedina dermatološka micelarna voda biološki savršeno kompatibilna s kožom:  njeni estri masnih kiselina, sastavni elementi micela, slični su fosfolipidima ćelijske membrane kože i pomažu ponovnu prirodnu izgradnju hidrolipidnog sloja kože, koji garantuje nenadmašnu toleranciju i osećaj ugodnosti za optimalnu efikasnost pri uklanjanju šminke.

  2002: Photoderm – patent Cellular Bioprotection®

  Photoderm: Prva dermatološka  linija proizvoda za sunčanje koja kombinuje nabolju površinsku i ćelijsku zaštitu od UVA-UVB zračenja, čuvajući biološke strukture odgovorne za imunitet i osnažujući prirodni sistem odbrane ćelija kože.

  2004: Sebium AKN – The Fluidactiv® kompleks

  Namenjen koži sklonoj aknama patent Fluidactiv® deluje na jedan od najčešćih uzroka za pojavu akni: pojačano lučenje sebuma. Fluidactiv® kompleks biološki sprečava pojačano lučenje sebuma i reguliše njegov kvalitet, time sprečavajući formiranje bubuljica, mitisera i nepravilnosti.

  2005: Hydrabio – Aquagenium®

  Ovaj patent stimuliše prirodne sposobnosti hidratacije kože unapređujući sintezu dve komponente prirodno prisutne u koži koje su od suštinskog značaja za vodeni ciklus: akvaporina, koji su pravi unutarćelijski vodeni kanali i lipida, čime se obnavlja barijera kože.

  2007: Atoderm PP - Ecodefensine®

  Namenjen veoma suvoj i atopičnoj osetljivoj koži, Ecodefensine® patent stimuliše prirodnu sintezu antimikrobnih peptida koje proizvodi sama koža i sprečava razvoj bakterija odgovornih za recidiv atopije.

  2010: Matricium-Medicinsko sredstvo za regeneraciju tkiva
   
  Matricium je svetski patent i poznata naučna inovacija za zdravlje kože. Matricium, medicinsko sredstvo oživljava 100% biomimetičko mikro okruženje koje esencijalnim elementima snabdeva ćelije i podstiče njihovu obnovu i regeneraciju tkiva.