U službi dermatologije

Bioderma - zdrava koža

BIODERMA je NAOS brend čija je misija trajno očuvanje zdravlja kože.

Uz potpuno poštovanje prirodne ravnoteže kože, naši proizvodi za negu razvijeni su koristeći  pozitivan pristup bez narušavanja dermatološke bezbednosti.     

Zahtevamo da svi naši proizvodi poštuju, a često i prevazilaze, najstrožije preporuke date od strane zdravstvenih vlasti i stručnih udruženja dermatologa.

Naši proizvodi su predmet sistematskih testova sigurnosti i efikasnosti.

Svi naši proizvodi su podvrgnuti testovima tolerancije pod nadzorom nezavisnih stručnjaka dermatologa, alergologa i toksikologa iz celog sveta.

Poslednjih nekoliko godina je u gotovo 30 različitih zemalja urađeno više od 1000 kliničkih studija.  Studije su dovele do redovnih publikacija u vodećim naučnim časopisima.

Bioderma - dermatological safety

Bezbednost i poštovanje svih vrsta osetljivosti su naš prioritet. Pored našeg ekobiološkog pristupa u odabiru sastojaka i našeg strogog pocesa odobravanja, sproveli smo rigorozni nadzor kozmetovigilance. To je međunarodna procedura upozorenja, koja omogućava analizu svakog štetnog efekta i svakog slučaja netolerancije.

Do danas nam je prijavljeno manje od jednog slučaja na svakih 1.000.000 prodatih proizvoda.

Bioderma - dermatological safety

Svi naši proizvodi su u skladu sa međunarodnim propisima. To uključuje i propise EU koji pružaju neke od najviših nivoa zaštite potrošača bilo gde u svetu.

Pored ovih propisa, posebnu pažnju posvećujemo i savetima Evropskog naučnog odbora za bezbednost potrošača, naročito u pogledu kontraverznih sastojaka: sastojaka koji ometaju endokrine funkcije, iritanasa ili zagađivača životne sredine. Bilo kakva sumnja u sastojak, koju potvrdi naučni koncenzus, pokrenuće postupak uklanjanja ili zamene navedenog sastojka.

Bioderma - dermatological safety

Zalažemo se za kontrolu porekla i potpunu sledljivost naših sirovina. Svaki sastojak mora poštovati stroge kriterijume biološke efikasnosti i dermatološke sigurnosti.

Bioderma sastojci

Svi novi sastojci slede rigorozni proces koji treba da bude tačno definisan:

 1. Kontrola potpune sledljivosti sastojaka, od njihovog nastanka do proizvodnje i bilo kakvih izmena
 2. Izračunavanje nivoa čistoće
 3. Prečišćavanje nečistoća i provera da granice nisu prekoračene
 4. Procena kompletnog toksikološkog profila sastojka uz pomoć komisije nezavisnih toksikoloških stručnjaka

Naš pristup: uspostavljanje veza sa zajednicama i zajednička podrška svima.

Promocija dermatologije širom sveta

BIODERMA organizuje Svetske Dermatološke susrete.

Svetski Dermatološki susreti su jedinstveno mesto koje svake dve godine okupljaju najveće međunarodne stručnjake kako bi govorili o najnovijim dostignućima u dermatološkim istraživanjima..

Aktivno pomažemo u razmeni dermatološkog znanja između lekara širom sveta i pokretanju istraživanja iz fundamentalne biologije

420 učesnika, 42 nacionalnosti, konferencije i radionice…zajedno promovišu dermatologiju i obezbeđuju bolju negu za zdravlje kože.

Saznaj više o Svetskim Dermatološkim susretima

NAOS World Rendez-Vous on Dermatology

Poboljšanje kvaliteta života pacijenata i istraživanje o nezi kože

BIODERMA i Institut Kiri koriste svoju stručnost kako bi poboljšali kvalitet života pacijenata koji se leče od kancera.

Da bismo bolje pratili neželjene efekte koji se javljaju na koži i unapredili istraživanje nege kože, zajedno smo stvorili potpuno nov centar: “L’Espace de Soins et d’Etude de la peau” (Mesto za negu i proučavanje kože).

Ovaj centar ima više namena:

 • mesto za razgovor, gde se pacijenti osećaju prijatno, podržano i gde bivaju saslušani; mesto koje će poboljšati put nege i protokole nege.
 • mesto za proučavanje, gde se analizira toksični efekat na koži radi boljeg razumevanja, lečenja i preveniranja. Rezulati ovih kliničkih studija se objavljuju u naučnoj štampi, predstavljaju na velikim konferencijama i pomažu daljem saznanju u naučnom svetu.

BIODERMA takođe podržava istraživanja u nezi kroz 1st Care Research Grant, koji omogućava razvoj projekata od strane negovatelja koji su uključeni u poboljšanje kvaliteta života pacijenata.

 

Saznaj više  o Institutu Kiri

company-institut curie

Pružanje održivih rešenja za društveno odgovorne misije

Od 2009, BIODERMA vodi niz humanitarnih misija u Jugoistočnoj Aziji (Vijentnam, Kamodža, Mjanmar) zajedno sa dermatolozima, farmaceutima i humanitarnim organizacijama u cilju obezbeđivanja medicinske pomoći, IT resursa i opreme za lokalno stanovništvo. Svaka misija omogućava da skoro 2000 pacijenata ima koristi u vidu konsultacija, preventivnih mera i donacija (lekovi, naočare, itd.)

U direktnoj vezi sa našom dermatološkom ekpertizom, mnoge edukativne i kampanje za podizanje svesti o foto-zaštiti se takođe sprovode u najtoplijim i najosetljivijim zemljama, kao što su Tanzanija ili Ekvador, u saradnji sa Ministarstvima zdravlja tih zemalja i gradskim opštinama.

Na lokalnom nivou, nekoliko drugih akcija solidarnosti pomaže u poboljšanju kvaliteta života onima kojima je to najpotrebnije. U Srbiji, na primer, organizujemo edukativne radionice Škole atopije za osobe sa atopijskim dermatitisom i roditelje čija deca imaju atopijski dermatitis. U Bugarskoj intervenišemo u školama i na javnim mestima radi boljeg razumevanja i rešavanja problema akni. U Peruu, pratimo decu obolelu od kancera u bolnicama i decu koja imaju atopiju i koja nemaju pristup zdravstvenoj zaštiti.

Sve ove aktivnosti su odraz naših duboko ukorenjenih ljudskih vrednosti i duha koji nas inspiriše.

responsible missions

Naša misija je briga pre svega. Briga o koži, briga o čoveku, ali i briga o svetu oko nas, o našoj planeti.

Poštovanje okoline

Naše obaveze

Zaštita životne sredine je u srcu naših svakodnevnih aktivnosti. Zato već nekoliko godina pokrećemo program transformacije kako bismo značajno umanjili svoj uticaj na životnu sredinu na svim nivoima lanaca vrednosti naših proizvoda.

Zato što je u NAOS-u kako radimo, važnije od toga šta radimo. Zalažemo se da dokažemo da je moguće kombinovati inovativnost, rast i smanjiti uticaj na životnu sredinu.

 • strive for sustainability

  Naše obaveze se stoga baziraju na 5 ključnih stubova:

  1. Smanjenje potrošnje vode, energije i emisije ugljenika tokom proizvodnje i transporta.

  2. Poboljšanje uticaja ambalaže na životnu sredinu.

  3. Optimizacija uticaja sastojaka i formulacija na životnu sredinu.

  4. Upoznavanje potrošača sa uputstvima i pravilnom upotrebom naših proizvoda.

  5. Doprinos se ogleda kroz aktove solidarnosti ili kompenzovanja uticaja koje naši proizvodi mogu imati na okolinu.

Naše konkretne akcije

U NAOS-u je transparentnost svakodnevna obaveza kako bi se svima omogućilo razumevanje i izbor pravog proizvoda sa potpunom autonomijom..

Zato smo stvorili Ask.NAOS, platformu za informacije o našoj politici formulisanja i sastavu NAOS proizvoda (BIODERMA, Institut Esthederm, EtatPure). Za sve korisnike, kao i ljude koji propisuju naše proizvode, priroda, poreklo i uloga naših sastojaka, kao i naši patenti i tehnologije u potpunosti su definisani.

Nismo imali unapred zamišljene ideje o našim sastojcima, najvažnija stvar nije isključenje nego korisnost svakog od njih. To je izbor pozitivne formulacije sastojaka koja će da pruži najbolje za zdravlje kože.

Dodatno, osim regulative, pažljivo slušamo mišljenja koja izdaje Evropski naučni odbor za bezbednost potrošača, posebno u pogledu upotrebe kontraverznih sastojaka: endokrinih blokatora, iritanasa ili zagađivača okoline. Svaka sumnja na bilo koji sastojak - potvrđena naučnim koncezusom (sa naučne strane) – inicira proces eliminacije ili supstitucije tog sastojka.

company- formulas laboratory

Mi uglavnom biramo proizvode za sunčanje koji su liposolubilni (bez afiniteta za rastvaranje u vodi ) i optimizujemo put njihove integracije u naše proizvode kako bi omogućili veoma visok nivo vodootpornosti.

Ovakav pristup garantuje da je zaštita od sunca dugotrajna na koži a istovremeno je i uticaj sunčanih filtera ograničen sve u cilju poštovanja morskog ekosistema. Testovi se sprovode od strane nezavisnih tela i dokazali su da su naši proizvodi netoksični za korale i da ne uzrokuju njihovo beljenje. Ovi testovi su takođe pokazali da filteri koji se koriste u našim proizvodima nemaju uticaja na aktivnost fotosinteze morskih algi.

Nama je u cilju da imamo kontrolu nad svim mikro i makro zagađivačima na koje bi koža imala slabu toleranciju i koji bi mogli da budu štetni za biodiverizitet.

company- commitments marine ecosystem

Svakoga dana, posvećujemo se:

 • Razvoju većih pakovanja: kroz celi naš portfolio, bili smo pioniri u ponudi proizvoda u velikim pakovanjima našim potrošačima. Nastavićemo sa ovim pristupom u cilju smanjenja potrošnje materijala.
 • Smanjenju viška pakovanja: to je razlog zašto veliki broj naših proizvoda nema kutije ili liflete.
 • Održivom ciklusu nabavke, naročito za naše kutije od kartona, koje potiču iz šuma sa održivim upravljanjem i FSC oznakom.
 • Garantovanu sledljivost celog lanca proizvodnje i ekološke uključenosti naših partnera: radimo sa proizvođacima koji garantuju potpunu transparentnost i favorizujemo one koji su sertifikovani.
 • Smanjenju i reciklaži našeg industrijskog i funkcionalnog otpada u različitim delovima kompanije.
strive for sustainability