Bioderma Srbija

 

Kako pridajemo veliku važnost zaštiti vaših podataka, želimo da informišemo internet korisnike koristeći vebsajt https://www.bioderma.co.rs/ o deponovanju i korišćenju kolačića, kao i o sredstvima na raspolaganju za uspostavljanje njihovog funkcionisanja. Naša politika se može ažurirati u bilo kom trenutku i ove promene će stupati odmah na snagu.

Stoga vas molimo da obratite pažnju na njegove poslednje dostupne verzije.

 

 1. Šta je kolačić?

Kolačič ili “cookie” je fajl ograničene veličine, koji se uglavnom sastoji od slova i brojeva, koji se kreira i čuva u memoriji vašeg pretraživača, na disku vašeg uredjaja (tableta, kompjutera, mobilnog telefona.) kada pretražujete sajt ili mobilnu aplikaciju. Kolačići imaju važnu ulogu i omogućavaju nam da poboljšamo i prilagodimo vaše iskustvo našoj veb stranici. Kolačići ne ugrožavaju sigurnost veb lokacije.

 1. Koje podatke možemo da dobijemo?

Na našem sajtu, mi prikupljamo sledeće podatke:

 • Podatke za prijavu
 • Podatke pretrage našeg veb sajta (pogledane stranice, trajanje posete, pretraživanje proizvoda...)
 • Podatke pretraživača
 • Podatke sa korišćenog uredjaja
 • Reklame koje ste posetili
 • Lokacija ( samo država)

 

 1. Koje kolačiće mi prikupljamo?

3.1. Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za funcionisanje web stranice, omogućavajući korišćenje glavnih predloženih aktivnosti. Onemogućavanjem upotrebe ovih kolačića, povezane funkcije se ne bi mogle više koristiti. Mi nećemo biti odgovorni za bilo kakve kvarove u vezi sa deaktiviranjem kolačića.

 

 1. 3.2 Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići nam omogućavaju da vam ponudimo određene funkcije i usluge na našoj web lokaciji kako bismo poboljšali vaše iskustvo. Neke od ovih kolačića mogu da postave naši partneri koji nude svoje usluge na našoj veb lokaciji.

 

 1. 3.3 Kolačići za merenje publike

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako posetioci komuniciraju sa našom veb stranicom, da prepoznaju najposećenije stranice ili odeljke i na taj način poboljšavaju njegovo funkcionisanje i ergonomiju. Onemogućavanjem upotrebe ovih kolačića nećemo moći da pratimo performance naše veb stranice.

Ime kolačića

Cilj

Rok trajanja

_ga

Ovaj kolačić je kreirala Google analitika i on omogućava merenje podataka koji se odnose na našu veb stranicu.

13 meseci

_gat

Ovaj kolačić je kreirala Google analitika, omogućava praćenje stope zahteva od svojih servera.Omogućava nam da identifikujemo područja koja treba da se poboljšaju na našoj veb lokaciji.

13 meseci

_gid

Ovaj kolačić je neophodan za funkcionisanje Google analitike, za merenje podataka koji se odnose na funkcionisanje naše web stranice.

13 meseci

 

 1. 3.4 Reklamni kolačići

Ove kolačiće obično postavljaju naši reklamni partneri, kako bi vam ponudili reklamni sadržaj, relevantan i personalizovan u skladu sa vašim interesovanjima, stranicama pregledanim na našoj veb lokaciji itd., Na samoj stranici, kao i van nje. Kolačići koje publikuju treće strane mogu prikupljati podatke tokom vašeg pretraživanja.

 

 1. 3.5 Kolačići društvenih mreža

Ovi kolačići omogućavaju nam da obogatimo multimedijalni sadržaj naše veb stranice i poboljšamo korisničko iskustvo.

Naša veb lokacija sadrži dodatke (ili dugmad za aplikacije) koji vam omogućavaju da delite sadržaj (npr. dugme „Share“), da “lajkujete” naš sadržaj (npr. „Like“) ili da se prijavite pomoću svojih naloga na društvenim mrežama. Ovim putem vas obaveštavamo da se ovi dodaci mogu identifikovati, čak i ako niste koristili dugme, ali ostaju prijavljeni na vaše naloge na društvenim mrežama (otvorene sesije) tokom pregledanja naše veb stranice. Ove kolačiće mogu deponovati društvene mreže (Facebook, Tvitter, Instagram, Youtube, itd.). Mi nemamo kontrolu nad postupkom koji treće strane primenjuju kako bi prikupili informacije o vašem pretraživanju na našoj veb stranici i povezali ih sa ličnim podacima koje imaju. Stoga predlažemo da pročitate pravila o kolačićima ovih trećih strana.

Treće strane koje su obavezne da deponuju kolačiće na našoj veb lokaciji su:

 • Facebook;
 • Instagram;
 • YouTube,

Onemogućavanjem upotrebe ovih kolačića možda nećete moći da koristite funkcije koje nude društvene mreže ili nećete moći da vidite multimedijalni sadržaj naše veb stranice.


Vaš izbor u vezi sa kolačićima

Uvek možete dozvoliti, ograničiti ili odbiti prikupljanje naših kolačića, u celini ili delom, klikom na ovaj link: LINK

 

4.1. Prethodna saglasnost za deponovanje kolačića

 

Čuvanje kolačića na uređaju je u osnovi podređeno volji korisnika, koju on/ona može u bilo koje vreme i besplatno izmeniti preko izbora koji su mu dostupni.

Smatraće se da ste pristali na deponovanje kolačića na veb lokaciji ako:

- Nastavili ste sa pregledavanjem bez postavljanja plotera;

- Prihvatili ste kolačiće u prozoru sa podešavanjima.

 

 1. 4.2 Odbijanje kolačića

Ako odbijete da sačuvate kolačiće na svom uređaju ili ako obrišete kolačiće koji su tamo sačuvani, nećete moći da iskoristite brojne funkcije koje su možda potrebne za navigaciju do određenih područja veb sajta.

Ako je primenljivo, ne prihvatamo nikakvu odgovornost za posledice povezane sa oštećenim radom naših usluga, koje su posledica nemogućnosti da sačuvamo ili konsultujemo kolačiće potrebne za njihov rad ili kolačiće koje ste možda odbili ili izbrisali.