Osnažite zdravlje vaše kože

Naša koža je živo biće. Može biti oslabljena, isušena, neuravnotežena... Zato, treba je zaštititi, i resursi koji su nam potrebni da to uradimo su tu, duboko u koži. Znajući sve ovo, NAOS je kreirao viziju: ne postoji bolji tretman kože nego njeni sopstveni sastojci. Ovaj inovativni i pionirski pristup naziva se ekobiologija. Reprodukuju se prirodni procesi kože kako bi ojačala i prilagodila se okolini. Održava kožu prirodno snažnom, lepom i zdravom, na održiv način.

Naša koža je dinamičan ekosistem pun živih ćelija koje deluju zajedno i sa svojom okolinom. Mi smo posvećeni razvijanju proizvoda koji poštuju ovaj ekosistem i koji se lako prilagođavaju koži. Da bi se to postiglo, odredili smo veoma specifične kriterijume za odabir naših sastojaka i formulisanja naših proizvoda. Kako bi se minimizirao broj sastojaka i neželjenih molekula, preferiramo čiste i višefunkcionakne sastojke, već prisutne u koži, ili one koji su bliski prirodnim sastojcima kože, korišćenim u pravim dozama

Naša koža je odličan saveznik, i treba je zaštititi. Živa je, neprestano se obnavlja, komunicira i prilagođava promenama. Da bi uspela u tome, kreirala je osetljive, efikasne i održive biološke mehanizme. Podržavajući i osnažujući ove prirodne mehanizme, naši proizvodi pomažu koži da se adaptira i privuče resurse kako bi samostalno povratila balans.

Na našu kožu konstantno utiču spoljašnji faktori kao što su klimatski uslovi, sunčeva svetlost, zagađenje, higijena, odeća i klima uređaji. Takođe, utiču i unutrašnji faktori među kojima se nalaze hormoni, hrana i dijeta, raspoloženje, san, lekovi, pušenje i fizička aktivnost. Dakle, kada naša koža pati ili pokazuje znake stresa, mislimo da je važno usvojiti sveobuhvatan pristup i identifikovati i reagovati na osnovne uzroke, kao i posledice, kako bismo obezbedili dugoročnu efikasnost.

Život i priroda znaju kako da rade stvari, kako da rastu, kako da se razvijaju, kako da se prilagode. Naša koža je živi organ čije su urođene sposobnosti prilagođavanja i lečenja naš prvi izvor inspiracije da stvari postignemo efikasno i održivo. Koristimo prirodu kao primer i pokušavamo da imitiramo ono što ona najbolje radi sa sastojcima čiji je način delovanja da reprodukuju ili imitiraju strukturu i mehanizme zdrave kože.

Svakog dana kao prevencija, ili nakon, tokom i posle dermatološkog tretmana, mi osnažujemo zdravlje vaše kožu. Zato naše proizvode kreiraju dermatolozi, propisaju lekari i prodaju zdravstveni radnici.

Pažljivo slušamo potrebe pacijenata i dermatologa i težimo kreativnim inovacijama proizvoda kako bi podržali medicinske tretmane, olakšali propisane prateće tretmane i samim tim poboljšali kvalitet života. Naši istraživački i razvojni timovi dobijaju benefite od saradnji sa internacionalnim, prestižnim univerzitetima (Univerzitetski zdravstveni centar u Nantu, Univerzitet u Tokiju...), istraživačkim centrima (Inserm, CNRS, Institut Kiri...) i inovativnim start-up kompanijama. Oni rade zajedno sa vodećim lekarima (Pr Dreno, Pr Picardo, Pr Misery...) i učenim društvima (EADV, AAD...) kako bi testirali naše ideje, razradili naše teorije i pružili sveobuhvatne odgovore koji ciljaju na biološke uzroke neravnoteže kože.

Kako bi se omogućila dugoročna efikasnost i u potpunosti izbegao kompromis tolerancije, vodimo kliničke studije na pacijentima u saradnji sa uvaženim bolnicama i istraživačkim centrima (CNRS, Univerzitetski zdravstveni centar u Nici, Institu Kiri...). Zajedno procenjujemo kako naši proizvodi dopunjuju propisane lekove pre, tokom i nakon primene. Korišćenje naših proizvoda na ovaj način omogućava duži period između tretmana i može ublažiti potencijalne neželjene efekte. Takođe je veoma korisno kako bi se sprečio relaps nakon tretmana. Zajedno, težimo poboljšanju kvaliteta života naših pacijenata

Kako bismo unapredili znanje najnovijih napredaka u dermatologiji, organizujemo i podržavamo naučne događaje kojima prisustvuju hiljade zdravstvenih radnika širom sveta. Bliske veze koje smo stvorili, i koje nastavljamo da proširujemo, sa lekarskom zajednicom dozvoljava nam da pratimo pacijente pre, tokom i nakon njihovih dermatoloških tretmana i da bolje služimo naučnom napretku za dermatološku negu. 

*Evaluacija učinka posete u 52 države, 2022.

Budući da delovanje na vidljive znakove neravnoteže kože samo po sebi nije dovoljno da se osigura dugoročna efikasnost, targetiramo fundamentalne biološke uzroke i dokazujemo efikasnost naših proizvoda sistematskim testiranjem pod dermatološkim nadzorom

Naši proizvod su prvo testirani in vitro na rekonstruisanim ćelijama kože kako bi se garantovala njihova efikasnost i tolerancija. Svake godine, više od 200 bioloških eksperimenata se sprovede u NAOS laboratorijama. Tek tada možemo da sprovedemo in vivo testove na pravu ljudsku kožu

Svake godine, sarađujemo sa oko 8000 volontera širom sveta kako bismo evaluirali efikasnost, tolenraciju i osetljivost NAOS formula. Stručni tim lekara, farmaceuta i naučnika pažljivo nadgleda ova testiranja i evaluacije naših proizvoda u realnim uslovima korišćenja.

Naši proizvodi se takođe podvrgavaju strogim instrumentalnim testovima merenja pod dermatološkim nadzorom korišćenjem instrumenata visokih performansi. Ovi testovi nam pružaju važne kvantitativne podatke u vezi sa efikasnošću naših formula kada su u pitanju na primer hidratacija, nivo sebuma i crvenilo.

Sarađujemo takođe sa bolnicama i kliničkim istraživačkim partnerima kako bi sprovodili kliničke studije na pacijentima koji pate od specifičnih patologija kože. Pod ovim medicinskim nadzorom objektivno se prate poboljšanja stanja kože i kvaliteta života pacijenata. Tokom proteklih 10 godina, sprovedeno je više od 70 kliničkih ispitivanja na više od 9000 pacijenata.

Godine 1977. naš osnivač Jean-Noël Thorel, francuski farmaceut-biolog, otvorio je put ka aktivnoj kozmetici integracijom biologije u kozmetičku formulaciju po prvi put. Danas nastavljamo da kreiramo sve naše proizvode sa istom filozofijom u našim NAOS istraživačkim laboratorijama u srcu Provanse.

Ova strateška lokacija između proizvođača parfema u Grasu i farmaceutskih laboratorija u Montpejeu spaja čulnost i nauku sa kvalitetom francuskog znanja u dizajnu i proizvodnji. Naša sedišta u Eks-en-Provansu, gde su istraživački, razvojni i produkcijski timovi zasnovani, prekriva 20 000 m² i proizvodi 120 miliona jedinica svake godine.

Preko 120 biologa i hemičara radi zajedno na našem kampusu. Naši eksperti na licu mesta pomeraju granice istraživanja i razvoja kako bi dizajnirali proizvode za negu kože u našim NAOS laboratorijama. Rigorozno je izabrano 650 sastojaka za formulisanje naših proizvoda kojima treba 18 meseci kako bi bili spremni da se izbace na tržište. Svaki proizvod mora proći niz strogih procena, uključujući testove kvaliteta, kliničke i upotrebe, stabilnosti, tolerancije i efikasnosti.

Naš tim za istraživanje i razvoj radi sa širokom mrežom eksperta kako bi obezbedili zdravlje vaše kože i pružili najbolje od nauke. Vodeći dermatolozi, čuvena naućna udruženja, prestižni univerziteti i inovativne start-up kompanije imaju deo u našim istraživačkim programima i pomažu nam da napredujemo u dermatološkom istraživanju. Zajedno benefitiramo od zajedničke vizije ekobiologije i otvaramo put novim biološkim odgovorima kako bi unapredili zdravlje svim tipovima kože.

Svake godine, dermatološki eksperti izvrše oko 800 testova kako bi se postarali da pružamo maksimalnu sigurnost, efikasnost i toleranciju. Ukoliko samo jedan od ovih testova nije uspešan, proizvod se vraća u NAOS laboratorije da se preformuliše. 

Apsolutno smo beskompromisni po pitanju bezbednosti tokom celog procesa razvoja proizvoda kako bismo zaštitili zdravlje naših korisnika. U odabiru naših sastojaka i formula prati se niz rigoroznih koraka i oni se podvrgavaju nizu strogih laboratorijskih testova kako bi se osiguralo da ostanu stabilni tokom vremena, po pitanju mirisa, izgleda boje, pH i viskoziteta.

Kako bi bilo zaštićeni od zagađenosti, sprovodimo obimne mikrobiološke testove kako bismo se postarali da je naša formula spremna da se odbrani sama od zagađenosti u toku upotrebe. Takođe vršimo testove kompatibilnosti naših formula i ambalaže i tražimo više od 29 nepoželjnih molekula (formoli, ftalati, bisfenoli itd.).

Sistematska toksikološka procena se vrši na svakom od naših proizvoda uz pomoć kvalifikovanih stručnjaka za toksikologiju kako bi se procenili u odnosu na stroge granice bezbednosti. Svake godine se uradi čak 235 ovih testova. Konkretno, oni određuju rizik od toksičnosti prema tome ko može da koristi proizvod (odrasli, deca, bebe), stanju kože (zdrava, nadražena, oštećena) i količinu proizvoda koji se primenjuje (velike ili male doze).

Pre nego što testiramo naše formule na volontere, rekonstruišemo ćelije ljudske kože kako bi sproveli in vitro testove. Obimna testiranja i klinička ispitivinja su sprovedena na oko 8000 volontera i pacijenata širom sveta kako bismo obezbedili dugoročnu efikasnost i toleranciju NAOS proizvoda. U skaldu sa regulacijama Evropske Unije, ni u jednom trenutku tokom dizajniranja i razvoja naših proizvoda nismo testirali sastojke ni formule na životinje. 

Verujemo da zdrava koža treba biti dostupna svima, bez obzira na njihov tip kože i godine. Zato insistiramo na najstrožim procedurama kako bi se postigla visoku tolerancija naših proizvoda. 

Proces odabira sastojaka naše formule je izuzetno rigorozan i rezultat je da koristimo samo 2% od ukupnih sastojaka dostupnih kozmetičkom sektoru. Ovaj izuzetno pažljiv odabir znači da smo u mogućnosti da pružimo najbolju ravnotežu sigurnosti, efikasnosti i tolerancije u našim proizvodima. Gde god je to moguće, biramo biomimetičke sastojke koji su prirodno prisutni u koži. Takođe preferiramo sastojke koji su čisti, multifunkcionalni i prilagođavamo njihovu dozu kako bismo poštovali ekosistem kože. Ovaj strogi odabir minimalizuje rizik od alergija i teških reakcija kože

Insistiramo na veoma visokim standardima bezbednosti koji čak prevazilaze već stroge regulacije Evropske Unije. Ovo se posebno odnosi na potrebe delikatne kože beba i oštećene iritane kože. Štaviše, pažljivo nadgledamo najnovija naučna otkrića kako bismo neprekidno napredovali ne samo u ambalaži već i u senzornosti, efikasnosti i sigurnosti naših formula.

Brinemo se o stalnoj bezbednost naših proizvoda i o njihovom uticaju na naše korisnike. Stoga smo razvili pouzdane, globalne kozmetičke procedure za praćenje kvaliteta i tolerancije naših proizvoda nakon njihovog lansiranja na tržište. Ovo osigurava da nam se potencijalni neželjeni efekti brzo prijavljuju i omogućava nam da brzo preduzmemo mere. Danas izveštavamo o manje od 5 neželjenih lokalnih reakcija na primenu naših proizvoda za više od milion prodatih proizvoda.

U kompaniji NAOS, ekobiološkom osnivaču brenda Bioderma, način na koji radimo je mnogo bitniji od stvari koje radimo. Zato smo vam pružili platformu Ask.NAOS, gde možete otkriti pun sastav naših proizvoda u potpunoj autonomiji.

U kompaniji NAOS, cenimo ključne vrednosti. Verujemo da imate pravo da znate šta stavljate na kožu i prvi smo koji pružaju pristup digitalnoj platformi koja u potpunosti razume sastav naših proizvoda. Za nas, transparentni pristup znači otvoreno deljnje znanja da bismo svi razumeli i izabrali šta je odgovarajuće za nas. 

Zaslužujtete direktne, nekomplikovane, uverljive informacije o proizvodima koje koristite na svojoj koži. Ask.NAOS predstavlja prirodu, ulogu i poreklo svih naših sastojaka: šta su oni; čemu služe; i kako ih dobijamo. Delimo ključne informacije sa vama kako biste bolje razumeli naše tehnologije i patente. Želimo da sve delimo sa vama. 

Lako je naučiti o formuli proizvoda kada možete jednostavno skenirati QR kod na poleđini ambalaže ili otići direktno na sajt Ask.NAOS.com. Možete pronaći detalje koji su vam potrebni da biste izabrali odgovarajuće proizvode za negu kože. To znači da možete biti sigurni da proizvodi koje vi izaberete poštuju vašu kožu i vaše zdravlje

Za nas je veoma značajna briga o živim bićima i uticaju koji imamo na Zemljine ekosisteme. Poštovanje njihove ravnoteže ide ruku pod ruku sa brigom o koži. Zato NAOS radi na ambicioznom planu da smanji svoj uticaj na životnu sredinu kroz nekoliko ključnih oblasti.

Kako bismo doprineli našem cilju da minimalizujemo ekološki uticaj naših proizvoda, neprekidno težimo otkriću inovativnih sastojaka za budućnost. Radimo zajedno sa našim nabavljačima kako bismo definisali odgovorne održive prakse i proces proizvodnje za naše sastojke za negu kože. Stoga, stalno nastojimo da unapređujemo naše kriterijume za odabir kako bi nam omogućili da radimo na većoj održivosti. Na primer, to je već slučaj za 98% naših sirovina dobijenih od palminog ulja koje danas dolazi iz odgovornih i održivih izvora.

Integrisali smo poštovanje koje gajimo prema svetu oko nas i njegovim dragocenim i retkim resursima u razvoj našeg proizvoda, posebno za naše pakovanje. Kako bismo smanjili gasove staklene bašte i otpad, kao i fosilne resurse i potrošnju vode, naša četiri ključna prioriteta su SMANJENJE plastike, ZAMENA tradicionalnih materijala održivijim alternativama i PONOVNA UPOTREBA i RECIKLIRANJE naše ambalaže. U praksi, ovaj pristup nam nije nov, mi smo bili prvi koji smo usvojili formate proizvoda velikih dimenzija, što znači da koristimo manje plastike u svim našim asortimanima. Potpuno smo eliminisali natpise, lopatice i celofan, a karton koji koristimo potiče iz sertifikovanih šuma kojima se održivo upravlja. Pored toga, radimo na brojnim drugim projektima koji će značajno poboljšati naš ekološki otisak u narednih 5 godina.

Posvećeni smo merenju uticaja naših čistača koji se ispiraju i proizvoda za zaštitu od sunca na slane i slatkovodne ekosisteme. Kako bismo ovo postigli, pratimo 2 ključna indikatora: biorazgradljivost naših proizvoda koji se ispiru i ekotoksičnost naših formula za zaštitu od sunca. Dokazano je da je 100% naših sredstava za čišćenje koja se ispiraju biorazgradivo, a logo „Aquatic Ecosistems Tested” utisnut na našim proizvodima za zaštitu od sunca pokazuje da oni imaju ograničen uticaj na održivost koralnog grebena, rast morskih algi i očuvanje slatkovodnog planktona.

U NAOS kompaniji, verujemo u moć zajedničkog rada kako bismo se suočili sa izazovima globalnih vanrednih situacija u oblasti životne sredine. Zato želimo da uključimo ceo naš ekosistem u našu tranziciju, od naših zaposlenih, dobavljača i podizvođača do naših potrošača, čak i drugih brendova i kompanija, kroz strateška partnerstva za otvorene inovacije. Aktivno učestvujemo u 3 konzorcijuma uključujući EcoBeautyScore, zajedno sa 50 ključnih igrača u kozmetičkom sektoru. Zajedno želimo da razvijemo zajedničku procenu uticaja na životnu sredinu i usklađen sistem bodovanja za sve kozmetičke proizvode. Naša želja je da svima pružimo jasne, transparentne i uporedive informacije o uticaju na životnu sredinu, zasnovane na zajedničkoj, naučno zasnovanoj, metodologiji.

Care for the living