Ekobiologija štiti kožu

Bioderma - focus on the skin

‘’Kožu ne treba tretirati prekomerno, već joj treba pomoći da funkcioniše pravilno’’.

Podstaknut ovom filozofskom posvećenošću, francuski farmaceut i biolog, Žan Noel-Torel (Jean-Noël Thorel) je osnovao NAOS: kohezivnu grupaciju brendova inspirisanih kožom.

Saznajte više o kompaniji NAOS i njenom jedinstvenom pristupu, ekobiologiji, koji poštuje ekosistem kože i čuva njeno zdravlje dugoročno.  

U srcu naših proizvoda nalazi se inovativni pristup koji NAOS vodi poslednjih 40 godina: ekobiologija.

U kompaniji NAOS, proizvodi su kreirani da zaštite ekosistem kože i osnaže njene prirodne mehanizme. Za prirordno jaku, lepu i zdravu kožu. Dugoročno. 

Ekobiologija je naučni pristup koji kombinuje ekologiju i biologiju kože. Značajno različit od tradicionalne kozmetike, ovaj pristup posmatra kožu kao živi ekosistem čiji prirodni resursi i mehanizmi moraju biti sačuvani. 

Ekobiologija se rađa iz dubokog biološkog razumevanja kože. Prepuna živih ćelija koje su u međusobnoj interakciji, koža se stalno razvija i prilagođava kako našem telu tako i svetu oko nas. Naš pristup pomaže koži da se prilagodi svom okruženju i da koristi sopstvene resurse kako bi povratila svoje prirodne funkcije.

Biologija u službi dermatologije, a dermatologija u službi zdravlja.

Svakog dana se koža prilagođava svom okruženju, što utiče na njenu ravnotežu i zdravlje. Zagađenje, vremenski uslovi, UV zraci, bolesti, lečenje, starenje... Svi ovi faktori slabe i narušavaju ravnotežu kože, nadjačavajući njenu prirodnu samoodbranu. Koža postaje osetljivija, reaktivnija. Mogu se pojaviti fleke, crvenilo i iritacije. Koža svake osobe reaguje drugačije, zavisno od svoje DNK.
Uvereni smo da delovanje na vidljive znake nije dovoljno. Da bismo zaista dugoročno brinuli o koži i njenom zdravlju, moramo je čuvati od spoljnih agresija (vremenski uslovi, lekovi, zagađenje itd.) i duboko delovati na uzroke njene neravnoteže, uz poštovanje njene ekologije i prirodne biologije. Zajedno sa dermatolozima i zdravstvenim radnicima, dizajniramo proizvode koji sprečavaju, neguju i prate dermatološke tretmane dugoročno.

Bioderma žena

Ekobiologija je u srcu svakog našeg proizvoda, kako bi se za svaku osetljivost kože osigurala dermatološka sigurnost, očuvala kožna barijera i obezbedila dugoročna biološka efikasnost.

Kožu smatramo dinamičnim ekosistemom, punom različitih tipova ćelija koje žive zajedno i međusobno deluju. Posvećeni smo kreiranju proizvoda koji poštuju ovaj ekosistem i koji će se lako prilagoditi koži. Zato smo odredili veoma specifične kriterijume u odabiru sastojaka i kreiranju formula naših proizvodia: preferiramo čiste, polifunkcionalne sastojke, koji su pravilno dozirani i već prisutni u koži ili su bliski prirodnim sastojcima kože.

Naša koža je pametan organ, koji se stalno obnavlja, razvija i prilagođava promenama. Koža je naš najbolji saveznik. Samim tim, naši proizvodi pomažu koži da se prilagodi i sama pronađe svoju ravnotežu, podržavajući i osnažavajući svoje prirodne mehanizme kože. 

company- biology formulation

Na kožu neprestano utiču spoljni faktori (vremenski uslovi, UV zračenje, zagađenje, higijena, odeća…) kao i unutrašnji faktori (stanje, hormoni, ishrana, raspoloženje, spavanje, meditacija, cigarete, fizička aktivnost…).
Kada koža pati ili pokazuje vidljive znake disbalansa, smatramo da je važno usvojiti sveobuhvatan pristup i identifikovati osnovne uzroke, kao i posledice, kako bi se obezbedila trajna efikasnost.

Zahvaljujući milijardama godina evolucije, život duboko zna kako da uradi stvar. Koža je pametni, živi organ koji zna kako da uradi stvari na pravi način: efikasno i održivo. Zato nam je cilj da imitiramo ono što priroda najbolje radi, a zdrava koža je naš prvi izvor inspiracije. 

Kako bismo poštovali svaku osetljivost kože i očuvali njeno zdravlje dugoročno, ekobiologija je u srcu svih naših proizvoda.

Kao prevencija ili u pratnji dermatoloških tretmana, naši proizvodi vam pomažu da očuvate zdravlje vaše kože. Zahvaljujući našem ekobiološkom pristupu, proučavanju biologije kože sa njenim unutrašnjim i spoljašnjim interakcijama, naši proizvodi vam pomažu da poboljšate kvalitet vašeg života.

 • Watch the video

  dr Sandra Skotnicki, asistent profesor - Univerzitet u Torontu - Katedra medicine u odeljenjima dermatologije i zdravlja na radu i životne sredine.

  Ekobiologija je u suštini interakcija ljudi sa životnom sredinom, čuvajući kožu kako treba da bude.

  dr Sandra Skotnicki, asistent profesor - Univerzitet u Torontu - Katedra medicine u odeljenjima dermatologije i zdravlja na radu i životne sredine.

BIODERMA

Ekobiologija u službi dermatologije, u službi zdravlja.

www.bioderma.com

Esthederm

Podržava lepotu tokom vremena.

www.esthederm.com

Etat Pur

Pruža koži ono što joj je potrebno. Ništa više. Ništa manje.

www.etatpur.com

Care first. NAOS

Način na koji radimo je važniji od stvari koje radimo. 

Poslednjih 40 godina, NAOS je bio posvećen brizi. Potpis Care First oličava našu ambiciju oko nege koju NAOS želi da donese svetu: zdravlje, blagostanje, pažnja, obzirnost, naklonost i ljubav. Care first je pokret koji pokreće naš pristup nezi: briga za kožu, kao i za ljude i svet oko nas.

Bioderma posebno namerava da svoju stručnost u biologiji stavi u službu dermatologije, da neguje i prati pacijente u svetu, pazeći na svaku osetljivost kože.

U Biodermi smo strastveni u brizi, podršci i poboljšanju kvaliteta života svakog pojedinca. Neprestano tražimo inovacije kako bismo ponudili efikasna dermatološka rešenja koja zaista poštuju kožu i koja su laka za svakodnevnu upotrebu.

Kao i kod svih proizvoda koje proizvodi NAOS, dermatološki proizvodi BIODERMA su formulisani i proizvodeni u Francuskoj.
Jedna lokacija u Eks-en-Provansu je odgovorna za sve NAOS industrijske i istraživačko-razvojne aktivnosti, dozvoljavajući kompletnu kontrolu nad lancem vrednosti naših proizvoda. NAOS postavlja najstrožije kriterijume u pogledu standarda farmaceutske industrije, što rezultira jedinstvenom ekobiološkom stručnošću i kvalitetom.

Francuski kvalitet i dizajn

Za NAOS, transparentne formule i bezbednost kože su oduvek bili najviši prioriteti.

  Ask. NAOS.com je internet platforma koja objašnjava sve sastojke, patente i tehnologije koji se koriste u proizvodima kompanije NAOS.

  Za svaki sastojak, naći ćete informaciju o:

  • njegovoj prirodi: šta je po prirodi (vitamin, biljni ekstrakt, ulje, buter, itd.)
  • njegovom poreklu: kako se dobija (biljni ekstrakt, mineral, sintetsko ili biotehnološko poreklo, itd.)
  • njegovoj ulozi: šta radi u formuli (hidrira, umiruje, čisti, gelira, itd.)

   

  Ova usluga je dostupna na Ask. NAOS.com ili skeniranjem QR koda na našim proizvodima.

  • Nešto što samostalno možete saznati na Ask.NAOS.com

   • 450 formula 
   • 650 sastojaka
   • 40 patenata