Atoderm Intensive eye

Svakodnevna 3 u 1 nega za iritirane kapke: umiruje, obnavlja kožu i uklanja šminku

Svakodnevna nega

Veoma suvi, iritirani, atopični očni kapci

Skin barrier therapy™ patent

Za koga?

Za celu porodicu (izuzev prevremeno rođene dece)

Koji su sastojci?

Pogledajte sastav

Efikasnost dokazana kliničkom studijom

Osećaj svraba : -95%.*

 • Trenutno i dugotrajno umiruje osećaj svraba
 • Smanjuje suvoću i crvenilo kože
 • Hidrira i hrani kožu
 • Uklanja šminku, nečistoće i čestice zagađenja
 • Štiti kožu
 • Dekongestivni efekat
 • Dobra podloga za šminku - Bez mirisa - Veoma dobra tolerancija na koži - Veoma dobra oftalmološka tolerancija - Pogodno za korisnike kontaktnih sočiva i osetljive oči.
 • Inovativni i jednostavani ritual koji smanjuje broj proizvoda i samim tim i broj sastojaka, kao i trljanje i trenje očnih kapaka.
 • Pogledajte izvore

  Svi BIODERMA proizvodi su formulisani u skladu sa ekobiloškim principima, koji su u srcu NAOS pristupa da poštuje kožu kao ekosistem i čuva njeno zdravlje, dugoročno.

  Atoderm Intensive Eye je prvi 3 u 1 proizvod iz Bioderma laboratorije koji se bori protiv simptoma iritacije očnih kapaka:
  1) UMIRUJE: Enoksolon utiče na faktore svraba, kako bi trajno umirio kožu.
  2) OBNAVLJA: - Jedinstvena Lipigenium™ tehnologija stimuliše proizvodnju lipida i obnavlja efikasnost kožne barijere.
   - Patentirani Skin Barrier Therapy™ kompleks sprečava adheziju određene bakterije (staphylococcus aureus) na površinu kože. Ova bakterija može pogoršati suvoću kože.
   - Hijaluronska kiselina, koja se prirodno nalazi u koži, formira neokluzivni hidratantni film. Zadržava vodu na površini kože i tako deluje kao rezervoar za vodu.
  3) UKLANJA ŠMINKU: Kombinacija 3 ulja uklanja šminku i nečistoće sa kože.
  Rezultat: koža je umirena, osnažena i obnovljena dugoročno.

  BIODERMA je brend zasnovan na principima ekobiologije, što predstavlja središte NAOS pristupa koji poštuje kožin ekosistem i čuva njeno zdravlje, dugoročno. Ovaj pristup pomaže kožinom prirodnom mehanizmu, učeći je kako da funkcioniše bolje, bez suvišnog tretiranja.

  Face Lice
  Eyes Oči i očni kapci

  Nanenti jednom ili dvaput dnevno na iritirane očne kapke. Ujutru kao sredstvo za negu ili podloga za šminku. Uveče kao sredstvo za negu i/ili za skidanje šminke koristeći pamučni tupfer. Atoderm Intensive eye namenjen je nezi specifične regije oko očiju, ovaj 3 u 1 proizvod smanjuje broj korišćenja različitih proizvoda za ovu regiju, pa samim tim i smanjuje iritacija. Može se koristiti kao proizvod koji umiruje kožu, obnavlja kožu i koji čisti/uklanja šminku i sve nećistoće. Pre svake upotrebe proizvoda, drenaža kože dozvoljava dekongestiju kože ili oslobađanje od toksina tokom akutnih faza. Uključivanjem Atoderm Intensive eye u svakodnevnu rutinu nege očnih kapaka, sprečava se pojava budućih akutnih faza. Ne ispirati. Pogodno za samostalnu svakodnevnu upotrebu ili u kombinaciji sa kortikosteroidima. Pogodno za osobe koje nose kontaktna sočiva i imaju osetljive oči. Za spoljašnju upotrebu. Ako se isušivanje kože nastavi, posetite vašeg dermatologa.

  • Korak 1 KAO ČISTAČ/ZA UKLANJANJE ŠMINKE:
   1- Aplikacija: Nanesite malu količinu Atoderm Intensive eye na gornji kapak.
   2- Čišćenje: Proizvod razmažite po celom kapku i uradite laganu kružnu masažu.
   3- Čišćenje: Nanesite ga na trepavice od osnove do vrha da biste uklonili maskaru.
   4- Korišćenje pamučnog tupfera (samo u remisiji): Uklonite šminku pamučnim tupferom, od unutrašnjeg ugla do spoljašnjeg ugla na kapcima i od osnove do vrha trepavica.
  • Korak 2 KAO SVAKODNEVNA NEGA:
   1- Primena: Nanesite malu količinu proizvoda na kapke, od donjeg unutrašnjeg ugla do gornjeg unutrašnjeg ugla očiju. Proizvod ne treba nanositi preblizu očima (oko 2cm).
   2- Drenaža : Zatim lagano razmažite spolja sa tri centralna prsta. Ponovite 3 puta.

  Jednom ili dva puta dnevno.

  • Korak 1 Naneti na iritirane kapke.
  • Korak 2 Nežno masirajte dok ne upije.
  • Korak 3 Tokom pojave ekcema, pogodno za korišćenje uz topikalne kortikosteroide, koje vam je propisao vaš dermatolog.

  Ne ispirati. Pogodno za svakodnevnu upotrebu, samostalno ili u kombinaciji sa topikalnim kortikosteroidima. Pogodno za osobe koje koriste kontaktna sočiva ili sa osetljivim očima. Samo za spoljnu upotrebu. Ako suvoća kože potraje, obratite se vašem lekaru. Sve Atoderm proizvode mogu koristiti svi članovu porodice, pa i bebe od prvog dana života (osim prevremeno rođenih beba).

  Eko-dizajn naših proizvoda: Svakodnevno radimo na poboljšanju naših proizvoda kako bismo minimizirali uticaj na okolinu. Većina naših proizvoda je napravljena od 100% reciklirane plastike. Sva naša pakovanja su 100% reciklažna i napravljena od papira iz održivih šuma. Saveti za sortiranje: Odlažite reciklažni otpad u odgovarajuće kontejnere za tu namenu.

  • Ekobiologija, naš jedinstveni pristup da očuvamo zdravlje naše kože dugoročno

   Verna NAOS viziji, ekobiologija reprodukuje prirodne procese kože kako bi joj pomogla da ojača i prilagodi se svom okruženju. Održava kožu prirodno snažnom, lepom i zdravom, na održiv način.

  • FRANCUSKE NEZAVISNE LABORATORIJE

   Svi naši proizvodi su kreirani u NAOS laboratorijama u srcu Provanse. Proizvedeno u Francuskoj.

  Koža područja oko oka je posebno osetljiva: 3 do 4 puta je tanja od ostatka lica. Očni kapci su stoga skloni iritaciji. Iritaciju očnih kapaka karakterišu sledeći simptomi: suvoća, svrab, crvenilo, oticanje. Uglavnom se vezuje za jedan od tri glavne patologije očnih kapaka: atopijski dermatitis, alergijski ili iritativni kontaktni dermatitis. Ovu iritaciju može izazvati i/ili pogoršati: direktan kontakt sa iritansima (polen, prašina), kontakt sa iritansima na rukama: lak za nokte, nikal, boja za kosu. Žene češće pogađaju iritacije očnih kapaka jer na ovo područje nanose brojne proizvode (šminka, nega i sredstvo za uklanjanje šminke), a samim tim i više sastojaka, stvarajući često trenje koje slabi kožu i dalje može voditi u začarani krug. Iritacija očnih kapaka je vrlo neprijatna zbog nelagode koju stvara i zbog vidljivosti na licu. Stoga je potrebno brinuti o kapcima odabirom odgovarajućih proizvoda za jačanje kožne barijere i na taj način sprečavanja recidiva, ograničavajući nanošenje broja proizvoda i samim tim broja sastojaka na ovom osetljivom području.

  Rezultat dokazan kliničkim studijama

  Hrani
  Ostavlja kožu momentalno nahranjenom: 91% (1)
  Uklanja šminku
  Ostavlja čistu i pročišćenu kožu: 84% (1)
  Uklanja šminku s kože: 80% (1)

  Pogledajte izvore

  Umiruje
  Osećaj svraba: -95% (2)
  Zategnutost : - 92% (2)
  Smanjuje suvoću kože
  Suvoća: -89% (2)
  Hidrira
  Hidratacija traje do 24 sata (3)

  Pogledajte izvore

  Ovaj proizvod je formulisan u skladu sa ekobiološkim pristupom NAOS laboratorije i brigom o vama. U srcu ovog proizvoda:

  Bakterije su prirodno prisutne na površini kože i neophodne su za njen balans. U slučaju kože sklone atopiji, višak određenih bakterija može pogoršati stanje ovakve kože. Ovaj patentirani kompleks ograničava adheziju ovih bakterija na površini kože.

  Koža ima prirodnu barijernu funkciju koja je štiti od okruženja. U slučaju suve kože sklone atopiji, ovoj barijeri nedostaju lipidi i proteini i ne igra više svoju ulogu. Ova tehnologija pomaže obnovljanje efikasnosti kožne barijere.

  Spoljašnji stres može učiniti kožu reaktivnom i osetljivom. Ovaj patentirani kompleks podiže prag tolerancije kože - bez obzira na tip kože - kako bi ojačao njenu otpornost.

  Pogledajte sve sastojke