Masna koža i lična percepcija

Uporne akne mogu da promene sliku koju pojedinac ima o sebi dugoročno, uključujući na primer gubitak samopouzdanja.

Odavno je poznato da su masna koža i nepravilnosti široko učestala pojava. Međutim, mogu izazvati velike efekte na percepciju koju imamo o sebi. Pogotovo što su danas pravila o standardizovanoj lepoti nametnuta fotošopiranim i ulepšanim slikama modela.

U poslednje vreme u svetu mnoge poznate ličnosti propagiraju pokret #SkinPositivity. Ideja je da prihvatimo sebe onakvi kakvi jesmo, sa svim našim manama. To mogu biti problemi sa kožom i proširene pore, ali i vrline i snage koje imamo. Vreme je da se fokusiramo na ličnost, a da iza sebe ostavimo anksioznosti.

Inspirisani onima koji se osećaju dobro u svojoj koži, gubi se osećaj da drugi ljude gledaju drugačije na vas i samokritika (uglavnom najstroža kritika) bledi. Ako mogu poznate ličnosti, zašto ne biste mogli i vi?

Woman checking her skin in the mirror

Bez nerviranja – osećajte se dobro u svojoj koži!

Sve više ljudi na društvene mreže kači „prirodne“ selfije uz hešteg #Freethepimple, bez šminke i filtera koji bi prekrili nepravilnosti. I to ih ne sprečava da nastave da se bore protiv akni, hrabro i iskreno.

  • Recite DA pravilnoj higijeni i nezi vaše masne kože i ujutru i uveče, kako biste povratili zdrav izgled vaše kože.
  • Recite DA i šminki koja može da vam pomogne da prekrijete nepravilnosti dok ste u procesu lečenja. Birajte proizvode koji ne zapušavaju pore i OBAVEZNO uklonite šminku pre spavanja.
  • Recite NE negativnom osećaju koji su vam akne pružale!
Bioderma_teen_mirror