Neki ljudi veruju da će toplota sunca poboljšati kožu sklonu aknama tako što će isušiti ulje i smanjiti bubuljice. Ali suprotno popularnom mišljenju, sunce je daleko od prijatelja za masnu kožu.

Tokom izlaganja suncu, UV zraci pomažu u isušivanju mrlja. Međutim, ubrzo nakon izlaganja, oni izazivaju višak proizvodnje sebuma, uzrokujući zgušnjavanje kožne barijere i začepljenje pora, što dovodi do fleka i mitesera. Proizvedeni sebum ostaje ispod kože i bakterije se razmnožavaju. Nekoliko dana kasnije, vrlo je verovatno da će se pojaviti izbijanje akni. Izbijanje akni nakon izlaganja suncu naziva se povratni efekat.

Kako povratni efekat nije odmah vidljiv na koži sklonoj aknama, često se pogrešno shvata ili potcenjuje. Svakog leta dermatolozi upozoravaju svoje pacijente na rizike izlaganja suncu za masnu kožu. Da biste izbegli izbijanje, uverite se da ste zaštićeni od sunca prilagođenim proizvodom za zaštitu od sunca za masnu kožu ili kožu sklonu aknama.

Pored toga, sunce može intenzivirati ožiljke od akni i potamniti fleke, jer su UV zraci odgovorni za hiperpigmentaciju.


Ako koristite lekove ili lokalne tretmane protiv akni, vaša koža je osetljiva i brže će izgoreti i može jače reagovati na sunčevu svetlost. U ovom slučaju, izuzetno je važno svakodnevno zaštititi lice, jer će UV zraci pogoršati vašu osetljivu kožu i mogu izazvati bubuljice. Ne zaboravite da ste izloženi UV zracima tokom cele godine, ne samo kada je sunčano vreme.

Photoderm Woman with hat

Specifična fotozaštita

Kombinovana do masna koža Koža sklona aknama

Fluidactiv™ patent

Photoderm AKN Mat SPF30

Efikasnost protiv nepravilnosti, matirajući efekat.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri

Dobro je znati: Šta je sebum?

Sebum je masna supstanca koju proizvode lojne žlezde vašeg tela. Napravljen od mešavine lipida, masnih kiselina, voskova i drugih prirodnih hemikalija, leži na površini kože i odgovoran je za njenu zaštitu i hidrataciju. Lojne žlezde koje proizvode sebum nalaze se po celom telu, iako lice i vlasište imaju najveću koncentraciju. Masna koža nastaje kada telo proizvodi prekomernu količinu lipida koji čine sebum.

Efikasna fotozaštita je najbolje rešenje za izbegavanje povratnog efekta. Svakodnevno korišćenje proizvoda za zaštitu od sunca izbegava negativne efekte sunca na kombinovanu i masnu kožu, posebno prekomernu proizvodnju sebuma koji može da zapuši pore. Pošto sunce može pogoršati hiperpigmentaciju, korišćenje proizvoda za sunce takođe pomaže u izbegavanju ožiljaka od akni.

Women with black skin using AKN Mat SPF30 sun protection for acne-prone skin

Kada birate proizvod za zaštitu od sunca za lice, proverite da li je pogodna za kombinovanu, masnu ili kožu sklonu aknama. Proizvodi kreirani za ove tipove kože uglavnom sadrže aktivne sastojke koji mogu pomoći u poboljšanju i zaštiti vaše kože, izbegavajući pritom pogoršanje fleka i bubuljica. Više od zaštite vašeg lica od sunca, pruža prednosti nege kože.

Određeni sastojci mogu pomoći u suzbijanju akni, kao što su glikolna kiselina i salicilna kiselina. Dugo se koriste u dermatologiji i poznati su po svom keratolitičkom delovanju. To znači da nežno pilinguju kožu, uklanjaju mrtve ćelije i izglađuju nepravilnosti. Ovo sprečava zadebljanje kože i naknadni efekat povratka.

The little box contains salicylic acid to exfoliate the skin and remove dead cells

Kombinovanje nekoliko finih puderastih sastojaka može pomoći u kontroli sjaja i matiranju vaše kože. Proizvod za zaštitu od sunca sa matirajućim dejstvom apsorbuje višak sebuma na vašem licu.

Container with a combination of powders to control shine and mattify the skin by absorbing excess sebum

Nekomedogeni ili ne-aknegeni proizvod neće začepiti ili blokirati vaše pore. Kada kupujete proizvod za zaštitu od sunca, veoma je važno da proverite da li je nekomedogen, inače može da vam zapuši pore i pogorša akne.

Photoderm acne scraching skin

Najbolji proizvod za zaštitu od sunca je onaj koji se često koristi. Tekstura mora da bude prijatna i da odgovara vašim potrebama kako biste bili sigurni da želite da je nanosite svakodnevno. Odlučite se za proizvod za zaštitu od sunca koja se lako nanosi, nema masnoće i ima mek osećaj. Ako koristite šminku, takođe se uverite da je zaštita od sunca dobra osnova i da se neće ljuštiti dok nanosite puder.

Photoderm sun

Product presentation Photoderm AKN Mat SPF30, sun protection for acne-prone skin by reducing sebum production and long-term mattifying action

Oslanjajući se na ekobiološki pristup, Laboratorija BIODERMA je razvila Photoderm AKN Mat SPF30, proizvod za zaštitu od sunca namenjen osetljivoj koži sklonoj aknama. Predstavlja formulu visoke zaštite koja je savršeno prilagođena koži sklonoj aknama:

Efikasnost protiv nepravilnosti 


-    Fluidactiv™ patent: Smanjuje proizvodnju sebuma i poboljšava njegov kvalitet sprečavanjem zadebljanja, čime se doprinosi smanjenju nesavršenosti.
-    Salicilna i glikolna kiselina: poznati keratolitički sastojci obezbeđuju svakodnevni piling i glatku teksturu kože. Oni pomažu u sprečavanju povratnog efekta.

 

Dugoročni matirajući efekat

 

-    Pažljivo odabrani puderi prisutni u proizvodu za zaštitu od sunca pružaju mat završnicu i trajna svojstva matiranja.

Ovaj dermatološki proizvod za zaštitu od sunca ima laganu, tečnu formulu sa nevidljivim, nemasnim, nelepljivim završetkom i pogodan je kao podloga za šminku. Photoderm AKN Mat SPF30 je takođe nekomedogen, otporan na vodu, toplotu i visoku vlažnost.

Dokazana efikasnost 

Efikasnost formule su potvrdili dermatolozi tokom kliničkih ispitivanja.

-61% inflamatorne lezije¹

94% Matira kožu tokom celog dana²

94% Neprimetan na dodir sa nemasnim završetkom²

1. ČIŠĆENJE: Ujutru umijte lice Sebium Gel Moussant Actif. Ovaj intenzivan gel za čišćenje, posebno formulisan za kožu sklonu aknama, otčepljuje pore i smanjuje nesavršenosti, poštujući ravnotežu kože.

2. TRETMAN: Nanesite Sebium Sensitive svakodnevno da biste umirili i rehidrirali kožu, kao i eliminisali fleke i crvenilo.

3. ZAŠTITA: Nanesite Photoderm AKN Mat SPF30 da zaštitite kožu od sunca, matirate i smanjite nesavršenosti.

Presentation of the Bioderma skincare routine for acne-prone skin to prepare the skin for the sun

Poštovanje kože i planete

Kao i svi Photoderm proizvodi za zaštitu od sunca, Photoderm AKN Mat SPF30 je testiran i dokazano da nije toksičan za vodene ekosisteme. Ispitivanja su obavljena na 3 morske i slatkovodne vrste: korali, mikroalge (NF ISO 10253) i dafnije (OCDE 202).

Cev je napravljena od 100% plastike koja se može reciklirati, a sve spoljne kutije su 100% reciklabilne i napravljene su od papira iz šuma kojima se održivo upravlja.

¹ Klinička studija o prevenciji povratnog efekta kod pacijenata sa kožom sklonom aknama, 351 subjekt
² Potrošački test na 102 subjekta sa kožom sklonom aknama tokom 14 dana

Specifična fotozaštita

Kombinovana do masna koža Koža sklona aknama

Fluidactiv™ patent

Photoderm AKN Mat SPF30

Efikasnost protiv nepravilnosti, matirajući efekat.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri