Uz podršku pedijatara, dermatologa i fotobiologa, posvećeni smo zaštiti dečije kože i razvoju proizvoda koji zadovoljavaju njene specifične zahteve. Pre nego što pažljivije pogledamo asortiman Photoderm Pediatrics i njegovu trostruku zaštitu – široki spektar, kožna barijera i antioksidans – hajde da razmotrimo šta čini mladu kožu tako krhkom.

Kako se razvija od rođenja do odraslog doba, koža beba i dece je posebno delikatna. Njegova prirodna barijerna funkcija još uvek sazreva i ima nizak nivo sebuma i skvalena. Koža takođe ima veoma ograničene rezerve antioksidanata, koji igraju ključnu ulogu u zaštiti od UV oksidacije i dugotrajnog oštećenja. Da bi se nadoknadila mala količina antioksidansa i tanji hidrolipidni film, mladoj koži je stoga potrebna dodatna zaštita na suncu.

Graphical representation of the difference between a child's skin barrier and an adult's.

Kako bi ojačali i sačuvali sposobnost samoodbrane kože na suncu, naprednim istraživanjem Bioderma je razvila SUN BARRIER TEHNOLOGIJU trostrukog dejstva za naše pedijatrijske proizvode za zaštitu od sunca:

Zaštita od UVB i UVA zraka koristeći maksimalno 4 čista i sigurna filtera (90/100 Iuka rezultat).

Očuva niske prirodne rezerve antioksidansa od UV oksidacije kako bi se sprečila dugotrajna oštećenja snabdevanjem vitaminom E – moćnim antioksidansom koji je prirodno prisutan u koži.

Liquid vitamin E used for its anti-pollution action

Osnažite prirodnu funkciju kože korišćenjem biomimetičkih lipida iz ulja koštica kajsije.

presentation of pediatrics sunscreen range with a filter against UVA and UVB

Photoderm Pediatrics asortiman cilja mladu kožu u različitim uzrastima kako bi ponudio prilagođenu zaštitu dok deca rastu od malih beba do adolescenata.

Baby with a spray bottle of mineral sunscreen, SPF50+.

Po rođenju, koža beba je nezrela, a njihovi unutrašnji resursi ne dozvoljavaju koži da se brani od sunca. Zbog toga se preporučuje izbegavanje izlaganja beba direktnoj sunčevoj svetlosti, zadržavanjem u hladu i/ili odabirom odgovarajuće odeće (šešir, naočare za sunce itd.).
Kada je izlaganje suncu neizbežno ili nenamerno, važno je osigurati da UV zraci nemaju negativan uticaj na razvoj bebine kože.

Photoderm PEDIATRICS Mineral SPF50+  

Ova krema za zaštitu od sunca pruža spoljnu i fizičku zaštitu sa 100% mineralnim filterima u kombinaciji sa SUN BARRIER TEHNOLOGIJOM . Otporan na vodu i pljuvačku, pomaže u očuvanju i zaštiti krhke kože od UV i oksidativnog stresa izazvanog suncem sa +28% antioksidantne zaštite¹. Za bebe od + meseci. 

Od 1.godine dečija koža počinje da sazreva, ali je i dalje potrebna dodatna pomoć da bi se zaštitila od izlaganja suncu. Pošto su deca veoma aktivna, krema za zaštitu od sunca takođe mora da bude otporna na vodu, pesak, znoj i trljanje – i da se lako nanosi na mokru kožu.

Photoderm PEDIATRICS Spray & Lait SPF50+ 

Koristeći samo četiri čista filtera i SUN BARRIER TEHNOLOGIJU, ovaj proizvod štiti od UV zraka i oksidativnog stresa izazvanog suncem sa +20% antioksidantne zaštite¹. Pogodno za najosetljiviju atopijsku kožu, takođe jača zaštitnu funkciju kože na suncu i značajno smanjuje transepidermalni gubitak vode nakon sedam dana upotrebe². Dostupan je u obliku spreja i losiona.

SPF50+ Sun Milk for children and SPF50+ Children's Sun foam

Briga o osetljivoj koži na suncu

Sa minimalističkim formulama, Bioderma Photoderm Pediatrics proizvodi za zaštitu od sunca su razvijeni i testiranie čak i za osetljivu atopijsku kožu.


Otkrijte kompletnu Photoderm liniju za celu porodicu

¹ In vivo Evaluacija, Prosečan odnos između oksidovanog i neoksidisanog skvalena.
² Evaluacija efekta na jačanje kožne barijere, prosečna TEVL

Fotozaštita za decu

Peaux délicates des bébés Peaux à tendance atopique

SUN BARRIER TEHNOLOGIJA

Photoderm Photoderm PEDIATRICS Mineral SPF50+

Mineralna zaštita za bebe pri neizbežnom izlaganju suncu

Za koga?

Bebe

Fotozaštita za decu

Peaux à tendance atopique Peaux délicates des enfants

SUN BARRIER TEHNOLOGIJA

Photoderm PEDIATRICS Lait SPF50+

Visoka zaštita od sunca, multirezistentno, nevidljiva završnica, 8h hidratacije

Za koga?

Deca, Bebe

Fotozaštita za decu

Peaux délicates des enfants Peaux à tendance atopique

SUN BARRIER TEHNOLOGIJA

Photoderm PEDIATRICS Spray SPF50+

Visoka zaštita od sunca, multirezistentno, nevidljiva završnica, 8h hidratacije

Za koga?

Deca, Bebe