Vaša koža - osetljiva koža - Sensibio

Koža je naš prvi štit protiv svih napada sa kojim se suočavamo tokom dana. Ona je propustljiv i dinamičan ekosistem. Stoga je esencijalno njeno poštovanje i briga o njenoj fiziološkoj strukturi.

Kao i ostali organi i koža prati unutrašnji biološki sat koji ima svoj ritam:

  • Tokom dana: Koža ima zaštitnu ulogu kao barijera protiv spoljnih agresora.

  • Tokom noći: Koža se samostalno čisti od toksina i obnavlja.

Da bi se efikasno sačuvao hidrolipidni sloj kože (koji predstavlja prirodnu barijeru kože), neophodno ga je sačuvati od spoljnih agresora. Ovde se nalaze oni najčešći sa kojima se koža svakodnevno susreće:

  • Šminka
  • Agresori iz okruženja: čestice zagađenja, teški metali, polen
  • Znoj

#1: Šminka: štetni efekti neočišćene kože

Skupljanje kozmetike na licu može imati štetne efekte na kožu. Pore su zapušene i nisu u stanju da "dišu" pravilno. Ako nije očišćena pravilno, šminka može da bude veoma snažan zagađivač, može da doprinese starenju kože i da je iritira.

Sa druge strane, nisu ni sve micelarne vode iste i kožu sa veoma osetljivom barijerom mogu čak i da iritiraju. Efikasan čistač mora pre svega da poštuje balans kože: njenu floru i zaštitnu barijeru.

Poštujući fiziološki balans, Sensibio H2O duboko i nežno čisti kožu. Sa odlično tolerancijom i bez ispiranja, micelarna voda uklanja i do 99% šminke sa lica.

Vaša koža - Sensibio - ambasadorka - Amy

#2: Zagađenje: Nevidljivi neprijatelj kože

Zagađenje ima direktan uticaj na našu kožu: prašina, dim cigareta, izduvni gasovi, sitne čestice, ozon, organska jedinjenja i ugljen-monoksid utiču na kožu tokom dana i noći. Čak iako većinu dana provedemo unutra, skoro da je nemoguće da izbegnemo zagađivače jer se oni nalaze i unutrašnjim prostorijama (nameštaj, elektronski uređaji, grejanje, klima uređaji...). Ovo sve bi trebalo uzeti u obzir da bi se zaštitila osetljiva koža.

Sensibio H2O uklanja 98% sitnih čestica sa površine kože.

Vaša koža - Sensibio - ambasadorka

# 3 Teški metali:

Slično kao i zagađenje, teški metali i štetne materije od kojih su sastavljeni mogu da izmene pravilno funkcionisanje kože. Njihovo nakupljanje na koži može da naruši prirodnu floru kože i da je uništi. Oni mogu da budu dodatni izvor inflamacije i iritacije kože, pa je stoga veoma bitno da se uklone sa kože redovnim čišćenjem.

Sensibio H2O uklanja 78% teških metala koji potiču iz zagađenja.

Vaša koža - Sensibio - ambasadorka

# 4 Polen: okidač za alergije i iritaciju kože

10 do 30% populacije ima alergije, koje pored oftalmoloških i respiratornih simptoma mogu da izazovu i reakcije na koži.

Zrna polena, zbog svoje veličine nemaju kapacitet da probiju kožu. Međutim, neke manje čestice koji se nalaze u polenu, posebno molekuli alergena (proteini, glikoproteini i proteaze), imaju mogućnost da probiju čak i zdravu kožu.

Sensibio H2O umiruje vašu kožu i uklanja 99% svih polenskih čestica koje se nakupljaju na koži.

Vaša koža - Sensibio - ambasadorka

# 5 Znoj: iako je znojenje zdravo može da utiče na kožu

Tokom fizičke aktivnosti (ili kada je veoma toplo) naše znojne žlezde proizvode znoj koji kroz pore izbija na površinu kože (a telo se hladi kako znoj isparava).

Čišćenje kože sa Sensibio H2O nakon bavljenja sportom uklanja sve elemente koji bi mogli da iritiraju kožu ili stvore osećaj nelagodnosti ili peckanja.

Uticaje iz spoljašnje sredine je teško izbeći... Dobra vest je da je prevenirajući i umirujući proizvod poput Sensibio H2O dostupan.

Vaša koža - Sensibio - ambasadorka