Laboratorija Bioderma je 1995. godine napravila prvu micelarnu vodu na svetu.


Radeći sa dermatolozima, Bioderma je napravila proizvod koji pogoduje prirodnoj biologiji same kože, poštujući njenu osetljivost: Sensibio H2O micelarnu vodu. Veliki proboj na tržištu, Sensibio H2O je ostvarila pozicionirajući se kao nov način čišćenja kože, koji nije zahtevao ispiranje. Ovo je uzdrmalo tradicionalnu dvostepenu rutinu čistač-tonik i učinilo skidanje šminke kraćim i efikasnijim. Danas, svake sekunde proda se jedna Sensibio H2O, a propisuju je dermatolozi širom sveta.

Ova nova voda za čišćenje, pionir u inovacijama u domenu nege kože, promenila je rutinu skidanja šminke ženama širom sveta. Skidanje šminke je postalo lakše i jednostavnije svim ženama.

Da bi se skinula šminka ili očistilo lice, zahvaljujući micelarnoj tehnologiji, Bioderma je napravila različite micelarne vode koje odgovaraju svim tipovima kože.

 

 

Your Skin - Sensibio

 

Sufraktant ima dva različita pola: hidrofilni (što znači da je rastvorljiv u vodi) i lipofilni (koja hvata čestice masti, koje se odvajaju od vode). Kada god se surfaktanti spoje, oni formiraju micele, strukturu koja ima formu nevidljive mikrosfere.

Sama voda ne može da očisti sve čestice prljavštine, pogotovo one najmasnije, koje se nakupljaju na koži svakog dana. To je razlog zašto većina čistača sadrži agense za čišćenje koji se nazivaju surfaktanti. Postoji širok spektar sufraktanata koji se koriste u kozmetici, a neki od njih mogu da ne odgovaraju koži ili da joj budu previše agresivni. Tokom čišćenja, oni su u interakciji sa kožom i ako su neadekvatno izabrani, mogu da oštete nežni hidrolipidni sloj. Previše čišćenja, pre svega sa abrazivnim sredstvima je ponekad štetno koliko i da se koža uopšte ne čisti.

Sve Bioderma micelarne vode koriste samo jedan surfaktant, koji nije jonski i koji je nežan prema koži - glicerol estar - čija je struktura inspirisana lipidima koji se već nalaze u samoj koži. Stoga, prirodna barijera kože je nežno očišćena, koristeći sredstvo koje nije agresivno.

Voda koja se nalazi u našim micelarnim vodama je visoko prečišćena voda, farmaceutskog stepena čistoće, koja garantuje poštovanje prirodne barijere kože, čak i one najosetljivije. Napravljena samo od elemenata koji su bliski koži, Bioderma micelarnu vodu nije potrebno ispirati. Onda ne ostavlja lepljiv ili mastan sloj, već prijatan osećaj.

Bioderma_crealine_25_ans

Pored skidanja šminke, svaka naša micelarna voda duboko čisti kožu i štiti je od spoljnih agresora. Zajedno sa šminkom, micelarna voda uklanja i fine čestice, teške metale i polen.

Uz to, svaka formulacija sadrži blage surfaktante i ključne elemente specijalno prilagođene vašem tipu kože.

Your Skin - Sensibio
Sensibio H2O 100ml, micelarna voda za osetljivu kožu - BIODERMA

Micelarna voda

Osetljiva koža Normalna koža

Micelarna tehnologija

Sensibio H2O

Micelarna voda za čišćenje i uklanjanje šminke koja poštuje tanku i osetljivu kožu.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri

Sensibio H2O 250ml, micelarna voda za osetljivu kožu i sklonu crvenilu- BIODERMA

Micelarna voda

Osetljiva koža sklona crvenilu

Rosactiv™ patent

Sensibio H2O AR

Dermatološka micelarna voda za čišćenje i uklanjanje šminke koja smiruje crvenilo!

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri

Sebium H20 500ml, micelarna voda za mešovitu i masnu kožu-BIODERMA

Micelarna voda

Kombinovana do masna koža Koža sklona aknama

Micelarna tehnologija

Sébium H2O

Dermatološka micelarna voda koja čisti, uklanja šminku i prošišćava masnu i kombinovanu kožu, a ne isušuje je.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri

Micelarna voda

Dehidrirana osetljiva koža

Aquagenium™ patent

Hydrabio H2O

Dermatološka micelarna voda: čisti, uklanja šminku, hidrira

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri