Jedinstveni pristup čišćenju osetljive kože

Kao NAOS brend, BIODERMA ostaje verna ekobiološkom pristupu koji posmatra kožu u interakciji sa svojim okruženjem. Ovaj ekosistem treba poštovati, čuvati njegove resurse i jačati njegove prirodne mehanizme delujući na uzroke bilo kakve disfunkcije, a ne samo na simptome. Kao sastavni deo rutine dermatološke nege, Sensibio H2O je direktno inspirisana ovom vizijom.

Ujutru i uveče, Sensibio H2O micelarna voda nežno eliminiše sve potencijalne faktore koji iritiraju osetljivu kožu i stvaraju osećaj nelagodnosti.

 

Sensibio H2O: efikasni čistač za osetljivu kožu

Pre 27 godina, Bioderma je kreirala micelarnu tehnologiju kao deo novog proizvoda koji se danas smatra kultnim. Sensibio H2O je dermatološka micelarna voda koja pročišćuje i brine o osetljivoj koži. Njena jedinstvena formula bez ispiranja efikasno čisti i umiruje osetljivu kožu čuvajući ravnotežu kože.

Micelarna tehnologija omogućava efikasno čišćenje svih vrsta nečistoća i čestica zagađivača. Micele su agensi za čišćenje (ili surfaktanti) u obliku mikrosfera koje imaju dva pola:

 • hidrofilni, rastvorljiv u vodi, koji se pričvršćuje za pamučni tupfer na koji se nanosi micelarna voda
 • lipofilni koji hvata čestice masti koje se odvajaju od vode. Lipofilni pol je zadužen za uklanjanje nečistoća sa površine kože.

Postoji širok spektar različitih surfaktanata, a mnogi mogu biti iritirajući za kožu. Za Sensibio H2O, Laboratorija BIODERMA je odabrala da koristi nežno sredstvo za čišćenje kože, sa samo jednim surfaktantom, estrom glicerola koji je nejonski... Zašto? Zato što je njegova struktura veoma bliska ćelijskoj strukturi lipida koji su već prisutni u koži. Zbog toga Sensibio H2O micele savršeno čiste, istovremeno poštujući ravnotežu kože.

Micelles acting as cleaning agents

Dokazana efikasnost čišćenja lica

Sensibio H2O eliminiše

99% šminke1 i čestica zagađenja2

 

1Evaluacija efikasnosti uklanjanja šminke na 10 ispitanika
2Klinička evaluacija dejstva čišćenja od čestica koje modeliraju atmosfersko zagađenje na 11 ispitanika

Sensibio H2O: poštuje ravnotežu kože

Posmatrajući kožu kao ekosistem, ekobiološki pristup Laboratorije Bioderma je odlučujući faktor u obezbeđivanju umirujuće, bezbedne i nege visoke tolerancije za osetljivu kožu. Formula Sensibio H2O ima sve što je potrebno za poštovanje osetljive kože.

 

Mikrobiom: tvoj štit za zdravu kožu

Mikrobiom se ponekad naziva i „flora kože“. Mikrobiom kože sastoji se od milijardi veoma korisnih mikroorganizama koji naseljavaju površinu kože. Ekosistem stvara neku vrstu nevidljivog i zaštitnog sloja koji štiti epidermis od iritanasa. Veoma značajan za zdravlje kože, mikrobiom je poput prirodnog štita koji u velikoj meri doprinosi tome koliko je efikasna barijera kože. Stoga ga treba čuvati i podsticati njegovu raznovrsnost.

Sensibio H2O poštuje mikrobiom kože, zaštitnika zdrave kože.

95%1 mikrobioma je očuvano.

 

1Klinička procena uticaja na mikrobiotu kože nakon 24 do 28 dana upotrebe, na 20 ispitanika
 • Dr Michèle Sayag, allergologist
  Dr. Michèle Sayag, alergolog - BIODERMA.

  Milijarde bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama koji žive zajedno na našoj koži čine mikrobiom. Zahvaljujući tome, patogene bakterije ne žive na našoj koži. Zato je ključno sačuvati ga, počevši od upotrebe proizvoda za čišćenje koji poštuje mikrobiom.

  Dr. Michèle Sayag, alergolog - BIODERMA.

pH igra ključnu ulogu

pH je hemijski termin koji potiče iz francuskog ‘potentiel hydrogène’ što bi značilo potencijal hidrogena. To je indikator koji meri nivo kiselosti životne sredine. Fiziološki pH kože je u proseku 5,5: zdrava koža je blago kisela. Ovaj nivo kiselosti igra ključnu ulogu u tome koliko je efikasna barijera kože.

Svaka promena pH kože može se pretvoriti u probleme sa kožom: na primer, suvoću, fleke ili osetljivost. Sensibio H2O je formulisan sa fiziološkim pH, sličnim normalnom pH zdrave kože kako bi zaštitio barijeru kože tokom čišćenja. Očuvanje prirodne kiselosti kože stvara bolje uslove za uravnotežen mikrobiom kože.

 • Dr Michèle Sayag, allergologist
  Michèle Sayag, alergolog - BIODERMA.

  Svakodnevno čišćenje može uticati na stabilnost pH kože. Neophodno je odabrati proizvod za čišćenje koji poštuje fiziološki pH.

  Michèle Sayag, alergolog - BIODERMA.

Sensibio H2O: smanjuje nelagodne senzacije

Nedavno istraživanje koje je u Francuskoj sprovelo Francusko društvo za dermatologiju na 20 000 volontera pokazalo je da se oko 30% stanovništva žalilo na neprijatne senzacije na koži najmanje jednom dnevno. Ove senzacije mogu biti prouzrokovane neodgovarajućom higijenom. Zbog toga je važno koristiti odgovarajuću higijenu za osetljivu kožu.

Da bi se prevazišao ovaj problem, Laboratorija BIODERMA se zapitala da li upotreba Sensibio H2O može da smanji ove neprijatne senzacije na osetljivoj koži.

U tu svrhu, u Francuskoj je sprovedena studija na 400 dobrovoljaca od strane dr Čarlsa TAIEB-a (Necker Hospital, Pariz) specijaliste za osetljivu kožu.

Ova studija je pokazala da 90%1 učesnika prijavi smanjenje neprijatnih senzacija nakon 28 dana upotrebe.

Štaviše, čišćenje sa Sensibio H2O omogućava smanjenje najneugodnijih senzacija koje oseća osetljiva koža:

 • -100%2 svraba
 • -77%2 peckanja
 • -73%2 zatezanja
 • -73%2 osećaja žarenja

 

 

1 Opservaciona studija neprijatnih senzacija, % zadovoljstva, na 400 ispitanika tokom 28 dana
Klinička evaluacija na 33 ispitanika za 21 dan

Efikasna rutina nege

Sensibio H2O, micelarna voda za osetljivu kožu, namenjena je za upotrebu ujutru i uveče za čišćenje kože od različitih agresivnih faktora (šminka, zagađenje, nečistoće). Naneti malu količinu na pamučni tupfer, najbolje onaj koji se može oprati i ponovo koristiti, a zatim očistiti lice i oči bez trljanja. Nema potrebe za ispiranjem. Vaša koža je očišćena i sveža, bez ikakvih masnih ili lepljivih tragova na njoj.

Sensibio Defensive i Sensibio Defensive rich predstavljaju aktivnu umirujuću negu za osetljivu kožu. Koristeći ih ujutro i uveče, ovaj tretman osnažuje samoodbrambenu moć vaše kože. Vaša koža je hidrirana 12h, a neprijatni osećaji su trenutno i trajno umireni.

 • Micelarna voda

  Osetljiva koža

  Biphase Micellar Technology

  Sensibio H2O eye

  Umirujuća dvofazna micelarna voda za uklanjanje šminke visoke tolerancije koja osnažuje zaštitnu barijeru kože.

  Za koga?

  Odrasli, Tinejdžeri

 • Serum

  Osetljiva koža

  Defensive tehnologija

  Sensibio Defensive Serum

  Umirujući hidratantni serum koji deluje protiv prevremenog starenja osetljive kože izazvanog spoljnim faktorima

  Za koga?

  Odrasli, Tinejdžeri

 • Svakodnevna nega

  Osetljiva koža

  Defensive tehnologija

  Sensibio Defensive

  Aktivna umirujuća nega koja osnažuje prirodnu zaštitnu moć kože protiv agresivnih faktora.

  Za koga?

  Odrasli, Tinejdžeri

 • Svakodnevna nega

  Osetljiva koža

  Defensive tehnologija

  Sensibio Defensive rich

  Aktivna umirujuća nega koja osnažuje prirodnu zaštitnu moć kože protiv agresivnih faktora.

  Za koga?

  Odrasli, Tinejdžeri