Ukoliko poznajete i razumete svoju kožu, možete da napravite bolje izbore.

Koža je naš prvi zaštitni štit protiv agresora iz spoljne sredine. Svakodnevno je izložena raznim opasnostima i zato je bitno da bude poštovana.

Sensibio H2O je formulisana pre 25 godina, a njene jedinstvene micele oponašaju prirodne komponente kože sa ciljem da je očiste od svih nečistoća, istovremeno poštujući njenu prirodnu ravnotežu i zaštitni sloj.

Vaša koža - osetljiva koža - Sensibio

Naša koža može da postane osetljiva u bilo kom trenutku u životu, u zavisnosti od mnogo različitih faktora. Na primer, korišćenje neodgovarajućih kozmetičkih preparata mogu da je oslabe, jer mogu sadržati sićušne čestice prljavštine, koje se nazivaju mikrozagađivači.

Drugi štetni elementi na koje takođe treba obratiti pažnju su: voda lošeg kvaliteta, faktori okruženja (UV zračenje, temperaturne oscilacije, vetar, zagađenje, itd…), psihološki faktori (kao što je stres) i hormonalni (menstrualni ciklus). Koža predstavlja posrednika između našeg organizma i spoljašnje sredine, a svakodnevno je izložena mnogobrojnim faktorima koji mogu da je učine osetljivom.

Znaci povećane iritacije kože: 3 glavna znaka osetljivosti kože

 1. Povećanje oksidativnog stresa. Slobodni radikali
 2. Promene u barijeri kože
 3. Inflamacija

Drugi faktori koji mogu da uzrokuju osetljivost kože:

 

 • Fizički faktori: UV zračenje, visoka ili niska temperatura vazduha, vetar, trenje…
 • Hemijski faktori: kozmetika, sapuni, voda, brijanje…
 • Psihološki faktori: stres, emocionalno stanje
 • Hormonalni faktori: menstrualni ciklus
 • Unutrašnji faktori: ljuta hrana

Osetljiva i netolerantna koža reaguje na stimuluse koji obično ne izazivaju reakciju kod drugih tipova kože. Ova akutna osetljivost umanjuje njen prag tolerancije. Što je koža osetljivija, to ona postaje i manje tolerantna. U slučaju osetljivosti kože, ona reaguje samo u određenim situacijama i takvo stanje bude privremeno. U slučaju netolerancije, reaktivnost kože je (skoro) stalna, a njena tolerancija je veoma niska.

Hipersenzitivnost kože je učestala i pogađa trećinu odraslih muškaraca i žena, mada žene češće nego muškarce. Neke kože su zbog genetske predispozicije osetljivije od drugih, takođe, stanje može da se pogorša sa godinama.

Osetljivost kože može da bude rezultat kožnih oboljenja kao što su rozacea, ekcem ili seboroični dermatitis. Nedostatak nege i brige o koži ili unutrašnji i spoljašnji agresori takođe mogu da budu faktori koji doprinose ovom fenomenu.

Woman face

JEDNA MISIJA: obnoviti prirodan balans kože i osnažiti njenu otpornost.

Uklanjanje šminke više nije dovoljno

Faktori okruženja imaju sve veći uticaj na kožu i na način na koji ona treba da se svakodnevno čisti. Ovde pre svega mislimo na zagađenje i nepovoljne uticaje zagađenja. Čišćenjem kože treba sprečiti sve zagađivače da prodru u kožu jer oni mogu da oštete prirodnu zaštitnu funkciju kože. Čišćenje je stoga veoma bitno jer može da otkloni prekomernu osetljivost kože.

Sensibio H2O, micelarni rastvor zahvaljujući biološkom mimetizmu, oponaša prirodnu biologiju kože, može da se koristi za sve tipove kože, pa i one najreaktivnije. Sensibio H2O uklanja šminku i zagađenje pomoću visoko prečišćene vode i micelarne tehnologije.

 

Sensibio H2O, umirujuća micelarna voda za osetljivu kožu

Formulacija visoke tolerancije poštuje prirodnu barijeru kože i štiti njen nežni hidrolipidni sloj, zahvaljujući jedinstvenom surfaktantu – glicerol estru – koji je blag i neutralan za kožu.

Sensibio H2O micelarni rastvor se ne ispira i time umanjuje rizik od bakterijske kontaminacije kroz vodu. Sa pH vrednošću od 5.5, poštuje fiziologiju kože.

 

Vaši izbori zaslužuju poštovanje

Vaša koža - Sensibio H20 Ambasadori

Formulacija visoke tolerancije poštuje prirodnu barijeru kože i štiti njen nežni hidrolipidni sloj, zahvaljujući jedinstvenom surfaktantu – glicerol estru – koji je blag i neutralan za kožu.

Sensibio H2O micelarni rastvor se ne ispira i time umanjuje rizik od bakterijske kontaminacije kroz vodu. Sa pH vrednošću od 5.5, poštuje fiziologiju kože.

Ovaj proizvod dermatolozi propisuju širom sveta već 25 godina. Preporučeni je ritual higijene za sve tipove osetljive kože. Propisuje se za korišćenje pre i posle kozmetičkih procedura od lansiranja 1995. godine.

 

Da biste identifikovali okidače ili otežavajuće faktore koji uzrokuju osetljivost kože, posetite vašeg dermatologa. On će pregledom utvrditi da li postoji rozacea, ekcem ili seboroični dermatitis, oboljenja koja mogu da izazovu hipersenzitivnost i koja zahtevaju specifičan tretman.

Vaša koža - Sensibio

Treba izbegavati sve potencijalne agresore kože. Oni mogu biti:

 • Izloženost hladnoći,
 • Proizvode koji iritiraju i grublje kozmetičke procedure (agresivno čišćenje, pilinzi, neodgovarajuće kreme),
 • izloženost suncu bez odgovarajuće zaštite, jer sunce može da utiče na povećanu osetljivost kože.

Vaša koža - Sensibio

 • Koristite samo umirujuće kozmetičke proizvode i ograničite njihov broj.
 • Čistite vaše lice sa visoko tolerantnim, umirujućim proizvodom, bez mirisa i konzervanasa.
 • Budite pažljivi kada sušite lice, nemojte da trljate već tapkajte lagano.
Vaša koža - Sensibio

 • Jednom ili dva puta dnevno, nežno nanesite visoko tolerantnu kremu (bez dodatnih sastojaka, konzervanasa i surfaktanata), specifično formulisanu za borbu protiv upalnih reakcija kože.
 • Jednom ili dva puta nedeljno, nežno nanesite intenzivniju kremu kao masku. Takođe, šminka bi trebalo da bude minimalna i pažljivo odabrana.
Vaša koža - Sensibio

Sensibio H2O 100ml, micelarna voda za osetljivu kožu - BIODERMA

Micelarna voda

Osetljiva koža Normalna koža

Micelarna tehnologija

Sensibio H2O

Micelarna voda za čišćenje i uklanjanje šminke koja poštuje tanku i osetljivu kožu.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri

Čistač koji se ispira

Osetljiva koža

D.A.F. Patent

Sensibio Gel moussant

Umirujući micelarni penasti gel za čišćenje osetljive kože koji podstiče prirodne mehanizme hidratacije kože.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri

Sensibio AR 40ml, krema protiv crvenila za osetljivu kožu- BIODERMA

Svakodnevna nega

Osetljiva koža sklona crvenilu

Rosactiv™ patent

Sensibio AR

Dugotrajna nega protiv crvenila. Trenutno umiruje.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri

Sensibio AR BB 40ml, tonirana krema protiv crvenila za osetljivu kožu- BIODERMA

Svakodnevna nega

Osetljiva koža sklona crvenilu

Rosactiv™ patent

Sensibio AR BB Cream

Tretman protiv crvenila. Koža je zaštićena, a ten ujednačen

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri