Zašto je čišćenje masne kože toliko bitno? Zato što tu sve počinje. Nema koristi od pokušaja očuvanja zdrave kože bez nepravilnosti, ili nanošenja proizvoda koji tretiraju akne, mitesere ili hiperseboreju ukoliko koža nije pravilno očišćena. Neće biti uspešno! Masna koža proizvodi previše sebuma, koji blokira pore. Rezultat su sjajna koža i proširene pore, sa miteserima. Ovi komedoni mogu prerasti u akne ukoliko dođe do bakterijske infekcije. Samo redovna, adekvatna higijena će razbiti ovaj začarani krug.

Your Skin - Woman Shower Face

Ujutru i uveče, koža se prirodno zaprlja, znojem, konstantnom proizvodnjom sebuma, izumrlim ćelijama, bakterijama, šminkom, kremama za zaštitu od sunca, prašinom i česticama aerozagađenja koje se lepe na površini kože…  Čišćenje kože dva puta dnevno je jedini način uklanjanja svih ovih nečistoća koje se akumuliraju na koži¹. U suprotnom, koža se guši, pore se blokiraju² i nastaju akne. Čak i ujutru, obično ispiranje vodom nije dovoljno da se uklone sve nečistoće koje su se nakupile na koži tokom noći.

Teen playing in mirror

Čišćenjem treba ukloni sve ostatke koji su se nakupili na koži, a bez nejnog isušivanja. Ideja je da se sačuva hidrolipidni film³ koji štiti kožu, i održi fiziološka pH reakcija. Zašto? Zato što pH koji je previše bazan je savršen domaćin za bakterije i akne! Ukoliko su akne problem, čišćenje kože ujutru i uveče je još važnije.

 

  • Nikada ne koristite alkohol, antiseptik ili sapun koji mogu uništiti mikrofloru kože i isušiti kožu i nepotrebno podići njen pH. 
  • Specifična nega poput Sébium Gel moussant, penastog gela dubinski čisti masnu kožu bez isušivanja. Savršeno pročišćava kožu, poštujući hidrolipidni film koji štiti epidermis, čuva fiziološku pH reakciju i matira tokom narednih sati.
  • Alternativno, možete koristiti i Sebium H2O micelarnu vodu namenjenoj masnoj koži koja je u isto vreme efektivna i brza za upotrebu. Uz pomoć tupfera brzo uklanja sve nečistoće sa lica, bez potrebe za ispiranje. Micelarna tehnologija formulisana za masnu i kožu sklonu aknama poštuje hidrolipidni film i prirodno štiti kožu i njen pH.

 

1 EMC, Estetska kozmetologija i dermatologija, Proizvodi za čišćenje, Michèle Sayag, October 2014

2 Efekat svakodnevnog čišćenja na normalnu i masnu kožnu barijeru kod subjekata sa aknama, Draelos ZD, Cutis 2006

3 Efekat deterdženata na akne, Barry A. Salomon, MD, Alan R. Shalita, MD, 1996

Your Skin - Teen Smile

Sebium Gel moussant 500ml, pročišćavajući penasti gel za čišćenje masne i kombinovane kože-BIODERMA

Čistač koji se ispira

Kombinovana do masna koža

D.A.F. Patent

Sébium Gel moussant

Pročišćavajuće nežno sredstvo za čišćenje. Uklanja nečistoće, kontroliše lučenje sebuma.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri

Sebium H20 500ml, micelarna voda za mešovitu i masnu kožu-BIODERMA

Micelarna voda

Kombinovana do masna koža Koža sklona aknama

Micelarna tehnologija

Sébium H2O

Dermatološka micelarna voda koja čisti, uklanja šminku i prošišćava masnu i kombinovanu kožu, a ne isušuje je.

Za koga?

Odrasli, Tinejdžeri