Your Skin - Mother and daughter

Tvoja koža je uglavnom dosta dobra ujutru, ali kako dan odmiče, tako se koža sve više presijava. To je klasična masna koža. Možeš takođe imati proširene, jasno vidljive pore, i trajno neujednačen ten koji uvek izgleda kao da se znojiš – a ne zaboravi i na rizik pojave nepravilnosti. Potpuna noćna mora! Takozvana “T” zona je najčešće problematična: čelo, nos, brada. Ali ponekad celo lice pati, pa čak i skalp. Šta izaziva masnu kožu i akne?

Your Skin - Teen Mirror Acne

Koža je nežni ekosistem čiji balans može biti narušen pod uticajem različitih faktora okruženja. Tokom adolescencije, tvoji hormoni uskaču u akciju i podstiču rad lojnih žlezda. Tada počinje da se proizvodi previše sebuma koji je takođe i lošeg kvaliteta. Tehnički gledano, ovo je ono što je poznato kao diseboreja. Formira se začarani krug. Suviše gust sebum stvara potpuno neuravnoteženu kožu, gde su samo bakterije srećne. Kada one stignu, akne se umnožavaju. Ovo je razlog iz kog ljudi sa masnom kožom imaju tendenciju nastanka akni.

Food

Ishrana i masna koža

Ne postoji dokazana korelacija između konzumacije slatkiša i problema sa akanam. Zbog celokupnog zdravlja, preporuka je da njih konzumirate u umerenim količinama dok većinski deo vaše ishrane treba da čini sveže voće i povrće, kao i riba, živina, žitarice, koje su dobar izvor vitamin B6, koji je koristan za regulaciju sebuma.

Pollution

Aerozagađenje i sebum

Aerozagađenje takođe može imati uticaj na sastav sebuma i samim tim može uticati i na mikrofloru kože (koja se takođe naziva i microbiota) stvaranjem disbalansa između dobrih i loših bakterija koje žive na površini kože. Jednostavno čišćenje sa Sebium H2O eliminiše 93% mikročestica koje potiču od aerozagađenja*.

*Dermscan studija na 33 subjekata, 2015

Oblaci

Sunce i problemi sa aknama

Boravak napolju na suncu može da isuši masnu kožu, ali to ne traje dugo! Proizvodnja sebuma se nastavlja, ponekad i na većem nivou zahvaljujući toploti. Koža takođe postaje deblja, i sprečava pravilno oslobađanje sebuma – zbog čega često primećuješ pojavu akni nakon letnjeg odmora. Neki dermatolozi preporučuju dobru zaštitu od sunca tokom čitave godine kako bi se smanjile nepravilnosti na masnoj koži.

Do

Sportovi i masna koža

Znojenje pomešano sa sebumom nikad nije lep prizor. Ali brzo čišćenje kože sa Sebium H2O micelarnom vodom ili Sebium Gelom za umivanje nakon vežbanja uklanja sve nečistoće sa kože. Znojenje omogućava prirodnu eliminaciju nečistoća kroz kožu. Sve aktivnosti koje podstiču znojenje pojačavaju prirodno čišćenje kože kroz pore i pokreću mikrocirkulaciju.

Stress

Stres i masna koža sklona aknama


Danas znamo da stres takođe utiče na proizvodnju sebuma, što može da izmakne kontroli. Zato dišite, ostanite smireni i koncentrisani. To je dobro za vašu kožu. Ti biraš šta možeš da uradiš radi ralaksacije: joga, disanje, meditacija, sportovi… I minimum osam sati sna svake noći za blistav ten i zdravu kožu!

3 ključne tačke koje treba da zapamtiš:

 • Možeš imati masnu kožu bez akni. Tvoja koža može jednostavno biti sjajnija, sa proširenim porama i miteserima…
 • Takođe, možeš imati akne bez masne kože na celom licu. Možda imaš kombinovanu kožu, sa regijama koje su masne i drugim koje su suve.
 • Usvajanjem dobrih navika čišćanja i nege prilagođenih masnoj koži, tvoj rizik za pojavu nepravilnosti se znatno smanjuje!

 • Čistač koji se ispira

  Kombinovana do masna koža

  D.A.F. Patent

  Sébium Gel moussant

  Pročišćavajuće nežno sredstvo za čišćenje. Uklanja nečistoće, kontroliše lučenje sebuma.

  Za koga?

  Odrasli, Tinejdžeri

 • BIODERMA slika proizvoda, Sebium H2O 500ml, micelarna voda za masnu i kombinovanu kožu
 • Micelarna voda

  Kombinovana do masna koža Koža sklona aknama

  Micelarna tehnologija

  Sébium H2O

  Dermatološka micelarna voda koja čisti, uklanja šminku i prošišćava masnu i kombinovanu kožu, a ne isušuje je.

  Za koga?

  Odrasli, Tinejdžeri

 • Svakodnevna nega

  Kombinovana do masna koža

  Fluidactiv™ patent

  Sébium Lotion

  Nega koja vraća balans hidrolipidnom filmu ,reguliše pH i sprečava pojavu nepravilnosti.

  Za koga?

  Odrasli, Tinejdžeri

 • BIODERMA slika proizvoda, Sebium Global 30ml, nega za kožu sa aknama
 • Svakodnevna nega

  Koža sklona aknama

  SeboRestore tehnologija

  Sébium Global

  Nega koja eliminiše bubuljice i mitisere biološkim delovanjem na uzroke i posledice ovih vrsta nepravilnosti.

  Za koga?

  Odrasli, Tinejdžeri