Svi naši članci i saveti o Iritirana koža sa svrabom, atopična koža

 • Dr Michèle Sayag, allergologist
  Dr Michèle Sayag, Alergolog.

  Pitali ste nas: Imam problem sa alergijama (ekcem, herpes). Da li će moja ćerka zbog toga biti više sklona razvoju sličnih kožnih bolesti?

  Herpes nije alergija već virusno oboljenje. Međutim ako već imate problem sa alergijskim atopijskim dermatitisom, vaša ćerka ima veću verovatnoću  da oboli od atopijskog dermatitisa.

  Dr Michèle Sayag, Alergolog.
 • Dr Michèle Sayag, allergologist
  Dr Michèle Sayag, Alergolog.

  Pitali ste nas: Kako prevenirati i lečiti atopijski dermatitis?

  Deca čiji je jedan roditelj atopičar imaju 30% šanse da i sama razviju atopiju, dok ta mogućnost raste do 70% ukoliko su oba roditelja atopičara. Prevencija kod dece koja imaju genetsku predispoziciju za atopiju može se sprovesti adekvatnom higijenom i negom od prvog dana života. Svakodnevno za kupanje koristite blaga sredstva bez sapuna, koja ne isušuju kožu i hidrirajte kožu emolijensima. U slučaju promene stanja na koži, posetite vašeg dermatologa koji će propisati adekvatnu terapiju.

  Dr Michèle Sayag, Alergolog.
Range Atoderm

Higijena i nega

Normalna, suva i koža sklona atopiji

Atoderm linija

Range Atoderm

Suva koža se karakteriše osećajem zatezanja i nedostatka gipkosti koje su često u kombinaciji sa svrabom i pojavom crvenila. BIODERMA rešenje: Atoderm linija pruža spektar proizvoda za higijenu i negu lica i tela prilagođenih suvoj, veoma suvoj i atopičnoj koži za svakodnevno korišćenje, samostalno ili uz terapiju propisanu od strane vašeg dermatologa. Svi proizvodi pružaju nežni osećaj na koži! Recite zbogom osećaju svraba i suvoće kože nakon tuširanja!