Bioderma Srbija | inovacija u zaštiti od sunca

Allez au contenu Allez à la navigation

21 Maj 2019

inovacija u zaštiti od sunca

Novi proizvod u okviru Photoderm linije: Photoderm SPOT-AGE SPF 50+

Danas pouzdano znamo da je sunčevo zračenje najvažniji uzrok ubrzanog starenja kože, koje primećujemo kroz gubitak elastičnosti, pojavu bora i fleka. Fleke se obično pojavljuju kao prvi vidljiv znak starenja, a dermatolozi ih smatraju "vrhom ledenog brega" koji samo nagoveštava dublje promene u epidermu, čije  ćemo rezultate naknadno videti kao opuštenu, izboranu kožu.

Zaštita od sunca postala je naš prvi saveznik u borbi protiv pojave ovih znakova starenja.

Pred nama je novi preparat koji će nam pomoći ne samo preventivno - zaštitom  UV zraka, nego reparativno - pomažući joj da ojača elastičnost i očuva ujednačen ten, te osnovne odlike mladolikosti.

Bioderma je, proučavajući biološke funkcije kože, kreirala SPOT-AGE SPF 50+ gel kremu koja kombinuje solarne filtere, antioksidante i reparativne supstance priznate po svojoj efikasnosti u dermatološkoj praksi.

UV filteri visoke efikasnosti štite od širokog spektra sunčevog zračenja: UVB zraka (SPF 50+), UVA zraka, vidljive svetlosti i infracrvenog zračenja.

Cellular Bioprotection™ patent pruža podršku prirodnim odbrambenim funkcijama kože i smanjuje opasnost od oštećenja DNK ćelija kože.

Vitamin E i Vitamin C - dva poznata, snažna antioksidansa, prvi lipofilni (rastvorljiv u ulju) i drugi hidrofilni (rastvorljiv u vodi) deluju sinergijski u antioksidantnoj zaštiti ćelija. Oba vitamina su veoma stablinom obliku.

Vitamin C u ovom preparatu povezan je sa šećerom koji ga čini 3 puta stabilnijim od biološki aktivne forme vitamina C zvane L-askorbinska kiselina, i omogućava bolju kontrolu njegove distribucije na površini kože, oslobađanja i aktivacije.

Vitamin E je u svom prirodnom aktivnom obliku alpha-Tocopherol, zadužen za zaštitu ćelijske membrane od oksidativnog stresa.

Centella asiatica je poznata po svom dvostrukom delovanju: preventivno na sprečavanje delovanja enzima koji razlažu kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu, ali i reparativno, jer podstiče sintezu kolagena tipova I i III  i proliferaciju fibroblasta.

Bioderma je za svoj novi preparat odabrala popularnu  gel-krem teksturu koja kožu hidrira i stvara odličnu podlogu za šminku. 

Bioderma Spot - Age SPF 50+ predviđen je za zaštitu kože od fleka, bora, gubitka tonusa kao i za zaštitu nakon intervencija koje narušavaju integritet površinskog sloja kože (laseri).

U svim ovlašćenim BIODERMA apotekama: http://www.bioderma.co.rs/prodajna-mesta